Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'nin Çeşme Planı Durduruldu

İzmir 3. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın açmış olduğu iptal davasında TOKİ tarafından Çeşme Reisdere’de yapacağı yoğun yapılaşma içeren İmar Planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

yapı.com.tr
TOKİ'nin Çeşme Planı Durduruldu

TOKİ'nin İzmir Çeşme'ye 4 katlı binalarında yapılmasının önünü açan imar planı geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. İzmir 3. İdare Mahkemesi ise Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine TOKİ projesinin durdurulması kararını verdi.  TMMOB'un açıklamasına göre mahkeme bilirkişi raporuna referansla verdiği yürütmeyi durdurma kararında; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 7. maddesi uyarınca onaylanan 1/25.000 ölçekli Çesme (Izmir) Çevre Düzeni Revizyon Planı Değişikliği’nin planlama esasları, şehircilik ilkeleri, plan tekniği, yürürlükteki imar mevzuatı hükümleri ve kamu yararına uygun olmadığı kanısına varıldığı belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

Beklentimiz iptal yönünde

İmar planıyla ilgili olarak açıklama yapan TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, "Mimarlar Odası’nın TOKİ Çeşme İmar Planlarına yaptığı itirazda ve dava dilekçesinde belirttiği yanlışlar ve kamu yararına aykırılıklar, Mahkeme kararında da  vurgulanmıştır. Çeşme Yarımadası’nın geleceği için bu yanlış İmar Planlarının yürütmesinin durdurulmuş olması çok önemlidir. Beklentimiz İmar Planlarının yargılama sonrası iptal edilmesi yönündedir" açıklaması yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokinin-cesme-plani-durduruldu_126143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!