Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bursa'daki Tarihi Çınarlar Ölüyor

Bursa'da asırlar önce dikilen tarihi çınarlar, belediye ekiplerinin etrafını asfalt ve betonla kapatması sebebiyle kuruyor...

yapi.com.tr
Bursa'daki Tarihi Çınarlar Ölüyor

Bursa Hakimiyet'in haberine göre, geçen yıl Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere kuruyan birçok tarihi çınara bu yıl da Çakırhamam ve Bursa Devlet Hastanesi önündeki asırlık çınarlar eklendi.

Bursa'nın en eski semti olan sur içi Hisar'daki tarihi ağaçlardan olan Devlet Hastanesi ile Merkez Laboratuvarı civarındaki çınar ağaçlarının köklerine su gitmesine müsade edecek toprak zemin bulunmaması kuruma sürecini hazırlıyor. Ortadaki devasa çınar bu yıl kururken, etrafındaki çok sayıda ağaçta asfalt ve beton ile boğulmuş durumda bulunuyor.

Fahri Çevre Müfettişi Ali Turan, tarihi ağaçların geçmişte Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından tescillenerek kayıt altına alındığını, ancak bu ağaçlara karşı yanlış uygulamaların hiçbir şekilde denetlenmediğini söyledi. Bu asırlık canlıları bitirecek yanlış uygulamalara müdahale edilmesini isteyen Ali Turan, "Yeni uygulama ile Tabiat Varlıkları Komisyonu ayrılarak sadece ağaçlar ve doğal hayat ile alakadar olmaya başladı. Ancak bu alakadarlık geçiş dönemi sebebiyle sadece kağıt üzerinde oluyor. Mevcut tabiat varlıklarının yok olmasını engelleyecek bir çalışmanın sergilendiğini henüz görmedik. Tabiat Varlıkları Komisyonu'nun daha fazla saha çalışması yapmasını, yanlış uygulamaları da düzeltmeleri için yerel yönetimleri çok sık ve ciddi şekilde ikaz etmesini bekliyoruz. Beşevler Bilginler Caddesi'nde belediye stadyum inşaatı için onlarca yetişkin çam ağacını kesti, kurulun bir çalışması olduğunu bu bölge içinde duymadık" dedi.

ETİKETLER: Bursa ağaç
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursadaki-tarihi-cinarlar-oluyor_112149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!