Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bursa’nın Yeni Stadyumuna Ödül

Hasan Sözüneri Mimarlık tarafından tasarlanan Bursa'nın 43 bin 563 koltuk kapasiteli yeni stadyumu, ‘International Property Awards’ yarışmasında ödüle layık görüldü

yapi.com.tr
Bursa’nın Yeni Stadyumuna Ödül

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Bursa Büyükşehir Stadyumu’, Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ yarışmasında ödül kazandı. Bursa’ya prestij kazandıran 43 bin 563 koltuk kapasiteli stadyumun Hasan Sözüneri Mimarlık tarafından tasarlanan projesi, kentin gururu oldu. Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun çatısının Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapılması, yapının en dikkat çeken özelliği oldu. Stadın bulunduğu arazinin, UEFA ve FIFA’nın son dönemdeki yönergelerine göre ‘statların ulaşım çözümlerini oluşturmak kaydı ile kent içi günlük yaşamla bütünleşecek fonksiyonları da içererek inşa edilmesi’ noktasına uygun özellikler taşıması da yapıya yarışmada önemli bir avantaj sağladı.

Hasan Sözüneri Mimarlık, Bursa Adalet Kampüsü ve Bursa Büyükşehir Stadyumu projeleri ile ‘International Property Awards’ yarışmasına ‘Kamusal Yapılar’ kategorisinde iki proje ile katıldı ve ödül kazandı. Ödüller, 14 Ekim Salı günü Londra’da gerçekleşecek galada sahiplerini bulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursanin-yeni-stadyumuna-odul_125435.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!