Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çalışanının Maaşını Ödeyemeyen İstanbul, Şimdi 60 Milyar Liralık Yatırım Yapıyor"

Geçmişte çalışanının maaşını ödeyemeyen İstanbul'un, 60 milyar liralık yatırım yaptığını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "2019'un sonuna vardığımızda 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşacağız. Bu metrolarımız en son teknolojiyle makinistsiz olarak hizmet verebilecekler" dedi.

yapi.com.tr / AA
"Çalışanının Maaşını Ödeyemeyen İstanbul, Şimdi 60 Milyar Liralık Yatırım Yapıyor"

Dün (09 Ocak Perşembe) gerçekleştirilen İstanbul Ticaret Borsası Meclis Toplantısı'nda konuşan Kadir Topbaş, günümüz dünyasında bütün insanların kaderinin birbirine bağlı olduğunu belirterek, bu yüzden yönetimlerde bulunanların ülkelerinin ve dünyanın geleceğini düşünmek zorunda olduklarını söyledi. Geçmişte çalışanının maaşını ödeyemeyen İstanbul'un, 60 milyar liralık yatırım yaptığını ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

"Büyükşehir'in 2014 bütçesi 8,5 milyar lira. Türkiye'deki tüm yatırımların yüzde 27’ye yakınını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Şunu söyleyeyim ki, İstanbul olarak hükümetimizden özel bir yardım da almıyoruz. Borçlanma limitimizin de yüzde 38'indeyiz. Bütçemizi de yüzde 99 realize edebiliyoruz. İstanbul'un geleceğini tasarlama adına 1/100.000'lik planlamalarını yaptık. İstanbul'u 14 departmanda inceledik, 9 üniversitemizle beraber. İstanbul için planlarımız hazır. Ulaşım network'ümüzü ortaya koyduk".

Topbaş, kentin ulaşım sorununu kökten çözmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "2019'un sonuna vardığımızda 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşacağız. Bu metrolarımız en son teknolojiyle makinistsiz olarak hizmet verebilecekler. Ayrıca duraklarla ilgili yeni proje ve programlarımız var. Otobüs durağa yaklaşmadan önce şoföre engelli vatandaş, yaşlı ve hamile bilgisi gidecek. Şoför de otobüs durağına yaklaşmadan buna göre hazırlığını yapacak " diye konuştu.

Ülkenin her alanda dünyada lider olması gerektiğini vurgulayan Topbaş, "Geçmişte de böyleydik. Bu bizim genlerimizde var. Ecdat her gittiği coğrafyada kendisinden yüzyıllar sonra bahsedilecek eserler ve söylemler ortaya koymuştur. Tekrar bu seviyeye gelmemiz için Türkiye'nin yeniden güçlenmesi gerekiyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calisaninin-maasini-odeyemeyen-istanbul-simdi-60-milyar-liralik-yatirim-yapiyor_115774.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!