Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'a Dijital Denetim

GYODER’in düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi’nde konuşan Başkan Kadir Topbaş, yapı projelerinin İstanbul’a etkisini hazırlanan dijital maketle görebileceklerini ve doğaya saygılı yapıları teşvik edeceklerini açıkladı.

yapi.com.tr
İstanbul'a Dijital Denetim

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen 'Gayrimenkul Zirvesi'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin özellikle inşaat sektörüne yaptığı büyük yatırımlarla bütün dünyayı etkileyen ekonomik krizden etkilenmediğini söyledi. İnşaat sektörünün 200'ün üzerindeki farklı sektör ve sanayiyi tetiklediğini, bu anlamda inşaat sektörünün bir lokomotif sektör olma işlevi gördüğünü ifade eden Kadir Topbaş, sektörün ayrıca en fazla istihdam oluşturan sektörlerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

İstanbul'un gayrimenkul yatırımcıları için ideal bir kent olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, "İstanbul bu anlamda gayrimenkul yatırımlarının merkezi konumunda. Ancak amaç sadece yapı yapmak değil; bu yapıların çevreye olan etkileri de dikkate alınmalı” diye konuştu.

Doğaya saygılı yapılar desteklenecek

İstanbul'daki gayrimenkullerin metrekare bakımından dünyada en pahalıları arasında yer aldığını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok metrekareli yapılar yapmak yerine, bugünkü yüzyılın beklentilerine cevap veren yapılar yapılmalı. Belediye olarak İstanbul’un dijital bir maketini yaptık. Bize gelecek olan bütün projelerde bu yapıların dijital makete yerleştirildiğinde nasıl bir etki yaptığını göreceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci, doğaya saygılı yapıları teşvik edici bir takım destekler vermeyi düşünüyoruz. Kendi enerjisini üretebilen, atıklarını geri dönüştürebilen, atık suları kullanabilen yapılara biraz daha farklı destek verici çalışmalar yapılıyor”.

Topbaş, İstanbul'da 10 yıldan önceki gayrimenkul değerleriyle bugünkü gayrimenkul değerleri arasında çok büyük bir fark oluştuğunu, metro geçen semtlerde, hatta planlara işlenen metroların bulunduğu mahallelerde bile konut fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını hatırlatarak, bunun İstanbul'da 10 yılda yaptıkları 30 milyar dolarlık yatırımın bir sonucu olduğunu söyledi.

Ulaşım ağının etkin kullanıldığı yerlerde özellikle gayrimenkullerin değerinin artış gösterdiğine dikkat çeken Topbaş, “Yaptığımız her toplu taşıma erişim noktasında mutlaka oralarda gayrimenkullerde yüzde 50'ye hatta yüzde 100'e varan değer artışları oldu. Amaç sadece konut yapmak değil, buralara erişim noktasındaki altyapıyı yeterli hale getirmek. İstanbul şu anda dünyanın yatırım odağında bulunuyor. Yatırım için fırsat kent olarak görülüyor. İstanbul bulunduğu konum itibariyle dünyanın merkezidir. İstanbul'da sabah mesaiye başladığınız zaman Tokyo'daki borsayı kapanmadan görebilirsiniz ve akşam mesainiz bitmeden New York borsalarını görebilirsiniz. Böyle bir yerde iş merkeziniz varsa dünyanın her tarafındaki ekonomik hareketliliği görme imkanınız var” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-dijital-denetim_114784.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!