Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ÇEBİD: KKTC Su Temin Hattı Projesi Boruları Neden İthal Ediliyor?

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Başkanı Ahmet K. Erciyas, ''KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde kullanılacak boruların ülkemizden rahatlıkla temin edilme imkanı varken, Çin'den daha pahalıya ithal edilmesi kabul edilemez'' dedi.

yapi.com.tr / AA
ÇEBİD: KKTC Su Temin Hattı Projesi Boruları Neden İthal Ediliyor?

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Başkanı Ahmet K. Erciyas, KKTC Su Temin Hattı Projesi'nde Çin'den ithal edilen boruların kullanılacağına yönelik haberler nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Erciyas, söz konusu durumun Başbakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilecek mal alımlarına ilişkin uygulamalarda yerli ürün kullanılması ile ilgili 28046 sayılı genelgesine aykırı olduğunu belirterek, ''Projede kullanılacak borular ülkemizden temin edilebilecekken, daha pahalıya ithal edilmesi kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.
     
Alaköprü Barajı ile Anamur arasında yapılacak su iletim hattında kullanılacak dökme demir boruların muadili olan çelik boruların, Türkiye içinden rahatlıkla temin edilebileceğini ve maliyetinin daha düşük olduğunu vurgulayan Erciyas, barajlardan gelen su iletim hatlarında bugüne kadar işletme güvenliğine ve uzun ömre sahip olan çelik borular kullanılırken bu projede dökme demir boruların kullanılmasının da dikkati çeken bir diğer husus olduğunu ifade etti.
     
Türkiye çelik boru sanayinin yaklaşık 4 milyon tonluk üretimiyle Avrupa'da birinci ve dünyada ise beşinci sırada yer aldığını belirten Erciyas, şunları kaydetti:

''Üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını 140'tan fazla ülkeye ihraç eden Türkiye çelik boru sanayi, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Mavi Akım ve Melen Projesi gibi ulusal ve uluslararası birçok enerji ve su iletim hattı projelerinde yer alarak kalitesini ve yetkinliğini kanıtlamıştır. Son yıllardaki teknolojik gelişmelere de paralel olarak üretilen Türk çelik borularının kullanıldığı iletim hatları, korozyona dayanıklı iç ve dış kaplama ve ilaveten yapılan katodik koruma yöntemi sayesinde yüz yıla kadar sorunsuzca hizmet verebilmektedir. Küresel piyasalarda büyük bir rekabet içerisinde olduğumuz Çin'den, bizim fiyatlarımızdan daha yüksek fiyatlarla boru ithal edilmesi kabul edilecek bir durum değildir ve bu durumu anlamak da mümkün değildir.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/cebid-kktc-su-temin-hatti-projesi-borulari-neden-ithal-ediliyor_103333.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!