Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik Sektörü Kolombiya’nın Koruma Duvarlarını Aştı

İhracatta zorlu bir süreç yaşayan Türk çelik sektörü, önündeki bir engeli daha geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kolombiyalı yerli üreticilerin talebiyle açılan korunma önemli soruşturmalarından inşaat demiri, profil ve boru ürünlerine yönelik üç ayrı üründeki soruşturma Türkiye lehine sonuçlandı.

yapi.com.tr
Çelik Sektörü Kolombiya’nın Koruma Duvarlarını Aştı

Türk çelik sektörünü kendileri için bir tehdit unsuru gören yerli üreticiler Türkiye’den ihraç edilen inşaat demiri, profil ve boru ürünlerine yönelik koruma önemli alınmasını talep etmişlerdi. Çelik İhracatçıları Birliği ve Ekonomi Bakanlığı koordineli olarak yaklaşık sekiz aylık süreçte çeşitli çalışmalar yürüttü ve 1 Nisan’da Kolombiya Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanlığı tarafından davaların önlemsiz olarak kapatılmasına karar verildi.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türk çelik ürünleri, kalitesi ve uygulanan fiyat politikaları ile uluslararası piyasalarda her zaman tercih edilebilir noktalarda yer alıyor. Ancak bazı ülkelerdeki yerli üreticiler bu durumdan rahatsız oluyorlar. Bu üreticilerin en önemli hedefleri haksız olarak fiyatları yükseltmek ve kendileri için avantaj yaratmaktır. Bu nedenle ürünlerimize karşı çeşitli ülkelerde antidamping ve/veya koruma önlemli soruşturmaları ile karşı karşıya kalmaktayız. Bunun son örneklerinden birini de Kolombiya’da yaşadık” dedi.

Namık Ekinci sözlerinin devamında “Kolombiya’da yaşadığımız gibi dava süreçlerinde Çelik İhracatçıları Birliği olarak Ekonomi Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Ve davalardan aklanarak çıkıyoruz. Bu soruşturmalar süresince sektörümüz olumsuz etkileniyor. Biz dampingli ihracata kesinlikle karşıyız ve doğal olarak bu tarz bir ihracat politikası da izlemiyoruz. Sonuç olarak haklılığımızı kanıtlayan kararı Kolombiya’dan almak sektörümüz adına önemli ve sevindirici bir gelişme. Bu vesile ile Kolombiya Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanlığı’na Dünya Ticaret Örgütü Kurallarına uyarak verdiği bu karardan ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Verdikleri bu karar bizim için olduğu kadar; kendi ülke sanayileri ve tüketicilerin menfaatleri içinde büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Rekabetçi bir piyasa ortamında Türk çelik sektörü olarak Kolombiyalı sanayicilerle işbirliğimiz devam edecek” diye belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-sektoru-kolombiyanin-koruma-duvarlarini-asti_118993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!