Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Anti-Damping Mektubu' Çelik Sektörünü Üzdü

ABD'de açılan anti-damping soruşturmasıyla ilgili bazı senatörlerin Ticaret Bakanı Penny Pritzker'a gönderdiği mektup, Türk çelik sektörü temsilcilerini de harekete geçirdi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci, "Söz konusu mektuptan üzülerek haberdar olduk" dedi.

yapi.com.tr / AA
'Anti-Damping Mektubu' Çelik Sektörünü Üzdü

Türk çelik sektörü, ABD'de Türkiye çelik sektörüne yönelik açılan sübvansiyon ve anti-damping soruşturmalarıyla ilgili bazı senatörlerin Ticaret Bakanı Penny Pritzker'a gönderdiği mektubu üzüntüyle karşıladı. Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu mektuptan üzülerek haberdar olduğunu ifade etti.

Türk inşaat çeliği ihracatçılarının serbest ve adil ticaret ilkelerine sonuna kadar bağlı olduğunu belirten Ekinci, "ABD Ticaret Bakanlığı’nın yakın zamanda açıkladığı sübvansiyon soruşturması ön kararları da bunu kanıtlamaktadır. Bakanlık ön sonuçlarını açıkladığı  bu soruşturmada Türk inşaat çeliği üreticilerinin aldığı devlet teşviklerinin ölçülemeyecek kadar az, ihmal edilebilir seviyelerde olduğuna hükmetmiştir" değerlendirmesinde bulundu.


Ekinci, Türk çelik ihracatçılarının ABD Ticaret Bakanlığı ile tam bir işbirliği içinde hareket ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"ABD’li çelik üreticilerinin haksız iddia ve şikayetler ile başlattığı anti-damping ve sübvansiyon soruşturmalarından aklanarak çıkacağımıza inancımız tamdır. Bu kapsamda ABD Ticaret Bakanlığı’nın, tarafımızca sunulan delil ve belgeleri dünya ticaret kuralları çerçevesinde, tam ve adil bir şekilde inceleyerek yerli üreticilerin oluşturmaya çalıştıkları politik baskılardan etkilenmeden karar vereceklerine inanıyoruz".

Bu arada söz konusu açıklama, İngilizce olarak uluslararası basın-yayın organlarına da gönderildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anti-damping-mektubu-celik-sektorunu-uzdu_119370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!