Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çevre Bakanlığı “Riskli Alan” İlan Etti

Altındağ Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucunda Altındağ bölgesinde “riskli alan” ilan edilen Türk-İş Blokları, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

yapi.com.tr
Çevre Bakanlığı “Riskli Alan” İlan Etti

1970’li yıllarda inşa edilen Türk-İş Blokları yerine, depreme dayanıklı, sosyal donatılara sahip modern konutlar inşa edilip, 2 yıl hak sahiplerine içinde teslim edilecek.

Türk-İş Blokları’nın ortalama 70 metrekare olmak üzere küçük ve eski dairelerden oluştuğunu aktaran Altındağ Belediyesi yetkilileri, yeni yapılacak evlerin ortalama 130 metrekare olacağını dile getirerek, “Türk-İş Blokları’nda oturanlar özellikle bu bölgenin de kentsel dönüşüm kapsamına alınıp, yenilenmesini talep etti. Vatandaşlarımız hiçbir yükün altına girmeden yepyeni ve modern konutlara kavuşacaklar” dedi.

Yaz sonunda yıkım başlayacak

Projenin ilk olarak Türk-İş Blokları 2. grupta başlayacağını ifade eden yetkililer, “Projenin çizimlerine başlandı ve yaz sonunda bitirilerek yıkım aşamasına geçilecek. Kiracılar 19 ay boyunca mağdur olmamaları için kira yardımı alacak, ayrıca taşınma yardımı da yapılacak. Yaptığımız anket ve kamuoyu yoklamalarında çevre sakinlerinin yüzde 90’a yakını projeye sahip çıkıp, destekledi” diye konuştu.

Toplamda 2 bin 566 konut

264 dönümlük bir alan üzerinde yer alan bloklar, 8 gruptan oluşuyor ve 289 blokta toplam 2 bin 566 konut yer alıyor. Kentsel dönüşümün ilk olarak başlatılacağı 2’nci grupta ise 32 blok içerisinde toplam 256 konut yer alıyor.

Hürriyet'in haberine göre, Seyfi Demirsoy Mahallesi Muhtarı Melih Mete Güney, bölge sakinlerinin genel olarak kentsel dönüşümden memnun olduklarını belirterek, “Burada yaşayan vatandaşların 70 metrekarelik daireler yerine 130 metrekarelik dairelerde oturacağını, kira ve taşınma yardımları da alacağını düşünürsek kimsenin böyle bir projeye karşı çıkacağını söylemek yanlış olur” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-bakanligi-riskli-alan-ilan-etti_110349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!