Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşte Yeni Riskli Alanlar!

Bakanlar Kurulu, Amasya Merkez, Çorum Osmancık, Gaziantep Şahinbey, Tokat Merkez ve Adana'nın Yüreğir ilçelerinde bulunan bazı alanları “riskli alan” olarak ilan etti.

yapi.com.tr
1 İşte Yeni Riskli Alanlar!

Bakanlar Kurulu ayrıca Karaman’ın Merkez ilçesi Hisar, İmaret ve Tahsin Ünal Mahalleleri sınırları içinde bulunan alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesini kararlaştırdı.

Riskli alan ilanı ve kentsel dönüşüm proje alanı ilanlarıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu, Amasya’nın, Merkez İlçesi Kirazlıdere Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 4.2 ha alan ile Çorum’un Osmancık İlçesi’nde bulunan, Gaziantep’in Şahinbey İlçesi sınırları içerisinde yer alan, Tokat’ın Merkez İlçesi Kaledibi Mevkii’nde bulunan, Adana’nın Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi sınırları içinde bulunan alanları “riskli alan” olarak ilan etti.

Bakanlar Kurulu, Karaman’ın Merkez İlçe, Hisar, İmaret ve Tahsin Ünal Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesini kararlaştırdı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-yeni-riskli-alanlar_111941.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İlan edilen beş ildeki Riskli Alanlar ile toplam Riskli Alan sayısı 74 oldu. Depremin çok sık yaşandığı ve acı kayıplar verdiğimiz ülkemizde sayı oldukça azdır. 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası çıkalı bir seneyi geçti. Belediyeler Riskli Alan ilan etmekte daha hızlı hareket etmeliler. Çünkü depremin şakası yok. Depremi beklemek zorunda mıyız? Çıkartılan yasaların deprem ile test edilmesi ise hâlâ gündemde... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!