Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dava İstanbul Finans Merkezi İhalesini Etkilemeyecek

Emlak Konut GYO AŞ, ihaleye konu taşınmazların içinde bulunduğu alanın imar planlarıyla ilgili açılan davanın ihale sürecini etkilemeyeceğini bildirdi. İhalenin ikinci oturumu, daha önce belirlendiği gibi 2 Kasım Cuma günü yapılacak.

yapi.com.tr / AA
Dava İstanbul Finans Merkezi İhalesini Etkilemeyecek

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' ihalesine konu olan taşınmazların içinde bulunduğu alanın imar planlarıyla ilgili açılan davanın ihale sürecini etkilemesinin söz konusu olmadığını ve belirlenen tarihte ikinci oturumun gerçekleştirileceğini bildirdi.

Emlak Konut GYO AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında şunlar kaydedildi:

''1. oturumu 18.10.2012'de yapılan ve 2.11.2012'de 2. oturumu yapılacak olan 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' ihalesine konu taşınmazların içerisinde bulunduğu alana ilişkin imar planları ile ilgili olarak, TMMOB Mimarlar Odası tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin 2012/1672 E. Sayılı dosyasıyla 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 44 sayılı KHK'nin 2. Maddesinin 1. Fıkrasının (ğ) bendi uyarınca 19.06.2012 tarihinde Bakanlık oluru ile onaylanarak 25.06.2012 tarihinde İstanbul İl Çevre Müdürlüğü'nde askıya çıkarılan İstanbul Finans Merkezi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali' talebiyle dava açılmıştır. Açılmış olan davanın bu aşamada ihale sürecini etkilemesi söz konusu olmayıp, belirlenen tarihte 2. oturum gerçekleştirilecektir.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/dava-istanbul-finans-merkezi-ihalesini-etkilemeyecek_102664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!