Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünya Devleri Dolmabahçe'de Türkiye'ye Yatırımı Değerlendirecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı (YDK), yarın İstanbul'da Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr / AA
Dünya Devleri Dolmabahçe'de Türkiye'ye Yatırımı Değerlendirecek

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yatırım Danışma Konseyi'nin 8. toplantısında, daha önceki tüm toplantılara katılım sağlayan ve yatırım ortamının iyileştirilmesi hususunda Türkiye’nin işbirliği içerisinde olduğu Dünya Bankası, Başkan Jim Yong Kim tarafından en üst seviyede temsil edilecek. Bu yıl gerçekleştirilecek 8. YDK toplantısına 10 farklı ülke ve 12 farklı sektörde yer alan ve toplam cirosu 572 milyar dolar, toplam istihdamı 1 milyon 375 bini bulan çokuluslu şirketleri ve uluslararası kuruluşları temsilen 17 konsey üyesi katılıcak.

Toplantıda, Dünya Bankası'nın yanı sıra Air Liquide (Fransa), Alstom (Fransa), Avrupa Yatırım Fonu, Burgan Bank Grubu (Kuveyt) Citigroup (ABD), Eldorado Gold Corporation (Kanada), Energy Allied International (ABD), E.ON SE (Almanya), Hitachi Ltd. (Japonya), Huawei Technologies Co. Ltd.(Çin Halk Cumhuriyeti), Khazanah Nasional Berhad, (Malezya) Medtronic  (ABD), Nesma Holding Co. Ltd.(Suudi Arabistan) Sumitomo Rubber Ind. Ltd.(Japonya), Thyssenkrupp AG(Almanya), VINCI (Fransa) firmalarının ile  Türk iş dünyasından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkan düzeyinde temsil edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-devleri-dolmabahcede-turkiyeye-yatirimi-degerlendirecek_113475.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!