Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirisi Açıklandı

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi (YDK) Sekizinci Toplantısı Sonuç Bildirisi'nde, son dönemde ülkeler tarafından önemli riskleri azaltmaya yönelik olarak politik tedbirler alınmasına rağmen, küresel ekonomide iş dünyasının güvenle ve uzun vadeli yatırım kararı almasını engelleyen birtakım ciddi sorunları olduğu belirtildi.

yapi.com.tr / AA
8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirisi Açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın sonuç bildirisi açıklandı. Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarını tamamlayan Konsey'in hazırladığı bildiride, Konseyin, küresel anlamda ekonomik iyileşmenin tam anlamıyla sağlanamadığı bir dönemde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Bildiride, küresel ekonominin ülkeleri birbirine bağımlı kılan yapısının, büyüme odaklı politikaları benimseyen ülkeler açısından küresel risklerden korunmayı imkansız hale getirdiği anlatılarak, son 10 yıllık dönemde yükselen ekonomilerin bir çoğunda, makroekonomik politik önlemlerin ve yapısal reform çalışmalarının gelişme gösterdiği ifade edildi.  "Son dönemdeki gelişmelerin, yükselen ekonomilerin gelişmiş ülkelerin uyguladığı politikaların olumsuz etkilerinden korunmak için yapısal uyum politikalarına özen göstermeleri gerektiğine işaret etmektedir" denilen bildiride, Türkiye’nin küresel belirsizlik ortamını ve bölgesindeki jeopolitik gerilimin olumsuz etkileri nedeniyle oluşan riskleri başarılı bir şekilde yönettiği belirtildi.

"2004 yılından bu yana uluslararası doğrudan yatırım girişi, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren girişlerin yaklaşık sekiz katı"

Türkiye’nin dinamik ekonomisi, elverişli demografik yapısı ve coğrafi konumunun, yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğu ifade edilirken, şunlar kaydedildi:


"Yurt içi tasarruf oranlarının artırılmasına yönelik hükümetin kararlı politikalarının, önümüzdeki 10 yıllık dönem için yıllık ortalama yüzde 5 oranında ekonomik büyümeyi gerektiren 2023 hedeflerine ulaşılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bununla birlikte, geçtiğimiz 10 yılda olduğu gibi uluslararası doğrudan yatırımlar, sağlam bir dış kaynak oluşturmaya, sürdürülebilir verimlilik artışına ve ekonomik büyümeye katkısı nedeniyle bu hedeflerin yakalanmasında önemli bir rol oynamaya devam edecektir. Hükümetin bu katkıyı sürdürmek üzere yatırımcılara şeffaf, öngörülebilir ve rekabetçi bir yatırım ortamı sağlanmasına yönelik kararlılığının sürdüğünü görmekten memnuniyet duymaktayız".

2004 yılından bu yana gerçekleştirilen 7 Konsey toplantısında, Konsey üyelerinin Türkiye’nin daha rekabetçi ve cazip bir yatırım yeri haline gelmesine yönelik çok sayıda öneride bulunduğuna değinilen bildiride, Yıllık İlerleme Raporlarında bu önerilerin her biriyle ilgili kayda değer gelişmelerin yer almasından dolayı memnuniyet duyulduğu aktarıldı. Konsey’in ilk oluşturulduğu 2004 yılından bu yana sağlanan uluslararası doğrudan yatırım girişi tutarının, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren sağlanan girişlerin yaklaşık sekiz katına ulaşmış olduğu vurgulanan bildiride, bu alandaki başarının, hükümet politikalarının etkinliğini kanıtlayan güçlü bir gösterge olduğu ifade edildi.

"Diğer taraftan, yatırım ortamına ilişkin sorunların belirlenmesinde ve çözülmesinde etkili bir kamu-özel sektör işbirliği platformu olan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun (YOİKK), bu başarının elde edilmesine sağladığı katkı ifade edilmeye değerdir" ifadesinin yer aldığı bildiride, geçen yıl hükümete, makroekonomik, politik ve finansal istikrarın devamı, yatırımların artırılması ve büyümenin desteklenmesi amacıyla yapısal reformların sürdürülmesine yönelik öneride bulundukları hususların YDK 2013 İlerleme Raporunda geniş bir şekilde ele alındığını görmekten memnuniyet duyulduğu belirtildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/8-yatirim-danisma-konseyi-toplantisi-sonuc-bildirisi-aciklandi_113563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!