Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Dünya Devleri MIPIM’de Türk Çadırlarında Buluştu"

MIPIM’e 6 yıl önce Ankara’dan tek katılım sağlayan özel kuruluş olan BESA Grup’un temsilcisi Efe Bezci, “6 yılda ülkemiz adına çok şeyin değiştiğini gururla izliyoruz. Dünya devleri bu sektörde MIPIM’de, MIPIM’de de Türk çadırlarında buluştu diyebiliriz" dedi.

yapi.com.tr
"Dünya Devleri MIPIM’de Türk Çadırlarında Buluştu"

Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’e 6 yıl önce Ankara’dan katılım sağlayan tek özel kuruluş olan BESA Grup’un temsilcisi Efe Bezci, halen devam eden fuarı değerlendirdi. Yaklaşık 2 bin metrekarelik iki ayrı dev standın tüm gözleri Türkiye’ye çevirmeyi başardığını kaydeden Bezci; gayrimenkul sektörünün en çarpıcı örneklerinin Cannes şehrindeki MIPIM fuarında yer aldığına dikkat çekti.

Fuara, biri İstanbul, diğeri Ankara ağırlıklı olmak üzere iki ayrı çadırla katılan Türkiye’nin dünyanın önde gelen kuruluşlarını kendine çekmeyi başardığını savunan Bezci, “6 yıl önce 10 metrekarelik bir stand olan, Ankara’dan tek özel kuruluş olarak BESA’nın yer aldığı bu önemli fuarda aradan geçen sürede damga vurur hale gelmek bizleri gururlandırdı” dedi.

Dev mimarlık firmaları Türkiye ofislerini artıracak

Bezci, fuarda tüm dünyadan ciddi yatırımcılar olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Bu sektördeki dünya devleri MIPIM’de; MIPIM’de de Türk çadırlarında buluştu diyebiliriz. Biz sektör temsilcileri olarak dünya genelinde hemen her noktada zaten varız; ancak en büyük eksiğimiz tanıtımdı. Bu sorunu da fuarla giderdiğimizi gördük. İTO önderliğinde kurulan İstanbul çadırında, mega projelerle tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Özellikle İstanbul’a dünya devi mimarlık firmalarının ofis açmaya başlamaları, bu fuarla yeni global ofislerin açılacağı sinyalini de verdi. Türkiye standında da ağırlık Ankara üzerineydi. Ankapark, Ankara Fuar Merkezi, TOKİ gibi kuruluşlar, ziyaretçi akınına uğradı”.

Ruslar’ın olmaması Türk standlarını daha da öne çıkardı

Bezci, Türk standlarının fuara damgasını vurmasında Rusya ve diğer doğu Avrupa ülkelerinin kriz nedeniyle yeteri kadar yer alamamalarının da rolü olduğunu vurguladı. Bezci, “Ruslar olmayınca biz biraz daha öne çıktık” dedi.

Yenilenebilir enerji binalarla bütünleşiyor

Bezci, fuarda en dikkat çekici unsurlardan birinin de yenilenebilir projeler ve bina dış cepheleri olduğunu kaydederek, “Fuarda dünyadaki yeni trendleri, vizyonu, yenilenebilir enerjinin binalarla bütünleştirildiğini gördük. Binaların dış cephelerinde kullanılan güneş panelleri ile rüzgar enerjisi panellerine sıklıkla rastladık. Bizler de projeleri bu şekilde kısa sürede revize edebileceğimizi konuştuk. Bu tarz fuarlar, özel kuruluşların ufkunu açtığı gibi, yerel yönetimler üzerinde yönlendirici etki de yaratıyor” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-devleri-mipimde-turk-cadirlarinda-bulustu_129310.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!