Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eğitmenler




Nilüfer Kozikoglu

İlişkisel düşünme ve malzeme sistemleri ile ilgilenen Kozikoğlu, kolaboratif ağlarla çalışmalarını İstanbul’daki Ofisi Tuşpa’da sürdürüyor. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olan Kozikoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu ve Architectural Association Design Research Laboratory'den (AADRL) mimarlık ve kentleşme üzerinde yüksek lisans derecesi aldı. Kozikoğlu, Fibrous Structure Project’in direktörlerinden de biri. Halen adli psikiyatri mimarisi üzerinde çalışıyor.

Luis Fraguada

Mimarinin, tasarımın ve kentleşmenin  kritik meselelerini parametrik tasarım, scripting ve üretim gibi çeşitli alanlar  üzerinden araştırıyor. Fraguada, mimarlık ve kentleşme üzerine derecesini Architectural Association Design Research Laboratory'den (DRL) aldı. Institute for Advanced Architecture of Catalonia'da (IAAC) 'Digital Architectural Production' üzerine aldığı post-graduate derecesi için Barcelona’ya yerleşti. IAAC’da Design Scripting dersi veriyor ve Live Architecture Network direktörlerinden biri olarak uygulama alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Monika Wittig

Dijital tasarımın ve üretim uygulamalarının çok-disiplinli katılımcılı potansiyellerini araştırıyor. Wittig, University of Colorado-Boulder Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu; 'Digital Architecture' üzerine post-graduate derecesini Institute for Advance Architecture of Catalonia'dan (IAAC) aldı.

Emmanouil Zaroukas

Aristotle University of Thessaloniki Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Institute for Advanced Architecture of Catalonia'dan (IAAC) 'Digital Architectural Production' post-graduate derecesi aldı. Halen University of East London (UEL) Centre of Evolutionary Computing in Architecture'de (CECA) Paul Coates danışmanlığında, mimari tasarım ve teori alanında yapay sinirsel ağların ve öz-kontrollü sistemlerin evrimi ile geniş bir ekosistemde gelişimini incelemek ve inşa edilen çevrenin simbiyotik alanda dinamik ve açık bir organizasyon olarak gelişimini gözlemek üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor. Zaroukas, UEL’de 'Managing Complexity' kuram bileşeni lisans ve yüksek lisans dersi veriyor.

Elio Caccavale

Glasgow School of Arts Product Design Bölümü'nden mezun oldu; Royal College of Art, Design Products programından yüksek lisans derecesini aldı. Projelerini fen bilimleri, sosyal bilimler ve bioetik alanlarından uzmanlarla birlikte yürütüyor. Projelerinin çoklu-disiplinli doğası, yaşam bilimleri ve gündelik hayat arasında bir diyalog kurmada tasarımın rolünü araştırıyor. Research Studio / Goldsmiths College ve Cybernetics Department / Reading University bünyesinde konuk araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Royal College of Art-Design bünyesinde 'Interactions' yüksek lisans dersi veriyor. Şu sıralar Biomedical Engineering / Imperial College London ve Policy, Ethics and Life Sciences Research Centre'de (PEALS, Newcastle University) araştırma yapıyor.

9th World Congress of Bioethics kapsamında World Forum on Science and Civilization'da (University of Oxford) uluslararası dersler verdi ve projelerini sundu. İşleri, Museum of Modern Art (MOMA), Israel Museum, Kudüs, the Design Museum (Triennale), Seville International Biennial of Contemporary Art, Lausanne Design and Applied Arts Museum, the Royal Institution, London ve Centre d’Art Santa Monica, Barcelona‘da sergilendi. Caccavale'nin işlerinden biri, MOMA sürekli koleksiyonunda yer alıyor. Projeleri Phaidon, Thames & Hudson, Die Gestalten Verlag (DGV), MIT Press, 5 Continents, Postmedia Books and Centre Pompidou tarafından uluslararası olarak yayımlandı.

Caccavale, Royal College of Art bünyesinde Design Interactions konusunda doktora çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmaları, tasarım be biyoetik birliktelikler, özellikle kolaboratif araştırma metotları üzerine yoğunlaşıyor. 

Claudia Pasquero

2000’de Turin Polytechnic’ten mexun oldu. AA EE yüksek lisans programını tamamladıktan sonra, ecoLogicStudio’nun kurucu ortağı oldu. Ushida Findlay Partnership ve Erick Van Egerat Architects gibi uluslararası ofislerde deneyim kazandı. Stem isimli yerleştirmesiyle Londra ve Venedik Mimarlık Bienallerine katıldı ve Fibrous Structures Project’in direktörlerinden biri olarak görev aldı. East London University, Turin Polytechnic, The Kingston University (London), UDLA (Puebla, Mexico City), IAAC (Barcelona), ITU (Istanbul), Bilgi Universitesi (İstanbul) gibi üniversitelerde ders verdi. Halen Architectural Associaton Unit Master of Inter10'da ders veriyor.

Marta Malé-Alemany

1996’da ETSAV-UPC'den mimar olarak mezun olduktan sonra, 1997’de Columbia University'den (NY) Advanced Architectural Design master derecesini aldı. 2004’te, Portekizli Mimar José Pedro Sousa ile birlikte mimarlık ve dijital teknoloji konusunda ödüllü bir araştırma ve tasarım Stüdyosu olan ReD’i kurdu. Barcelona ve Porto’dan yürütülen ReD, araştırma ve tasarım konularını akademik ve uygulamalı alanda CAD/CAE/CAM teknolojilerini kullanarak birleştiriyor. Marta Malé-Alemany, MIT, U.PENN, SCI-ARC, UCLA, IAAC, ESARQ gibi kurumlarda mimari ürün ortaya çıkarmak için parametrik tasarım kullanımı ve dijital üretim teknolojileri kavram ve malzeme olasılıkları üzerine dersler veriyor. 

Salih Küçüktuna

2001’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 2005’te Uras-Dilekçi Mimarlık ekibine katıldı. Çalışmalarını burada sürdürüyor.
 
Sinan Paker

(M.Arch UPenn ’02) University of Pennsylvania’dan yüksek lisans derecesini aldıktan sonra, 2002’de New York’ta Ali Rahim ile birlikte C.A.P. bir parçası olarak çalıştı. Bu dönemde Ephemeral Structures-Atina 2004 yarışmasında özel ödül aldılar. Ülkesine dönüp 3 yıl Uras-Dilekçi ile çalıştıktan sonra 2006’da kendi stüdyosunu kurdu.

Davetli Jüri Üyeleri:

Dr. Medaim Yanık – Bakırköy Psikiyatri Hastanesi
Uzm.Dr. Ali Kemal ÇAYLAN – Sağlık Bakanlığı
Pelin Derviş – Garanti Galeri
Theodore Spyropoulos – Architectural Association, Minimaforms
Suzan Üsküdarlı – Boğaziçi Üniversitesi
Ahmet Kutsi Nircan - Boğaziçi Üniversitesi
Selva Gürdoğan - Superpool
Gregers Tang Thomsen – Superpool

Koordinasyon:

Banu Durmuşoğlu - YEM
Gözde Küçükoğlu - Tuspa
Özlem Yıldız - Tuspa
Özge Uraz - YEM


http://www.yapi.com.tr/haberler/egitmenler_95882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!