Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Interscalar Sistemik Operasyonlar




Workshop yoğun sistemik operasyonları irdelemek için ölçekler arası kilit kavramı eşliğinde çeşitli düzeyler ve kategorilerde bir düşünme platformu sundu. Çalışmanın özeti, sınır teması içindeki ölçekler arası olma kavramını deşifre ederek seçilmiş odak hareket alanlarını tanımlayan hatlar arasında gelişti. Psikiyatri alanından doktorlar ve uzmanlarla yoğun diyaloglar neticesinde ortaya çıkan tema, güvenlik/mahremiyet ve etkileşim/yalıtma meselelerini gün ışığına çıkardı.

Ruh sağlığının hedeflerinde kişide istemi yeniden canlandırma, yaşama arzusu ve sorumluluk kazandırma, toplumda, ve ailede stigmadan uzaklaştırmak olduğu gibi kent yapısının oluşturduğu diğer kurumlarla ile bütünleşme ve alışverişin sağlanmasıdır. Bu yönde kliniklerin hizmetlerinin ve kimliklerinin yayılmasının tasarımı sözkonusudur. Can alıcı soru, hastanın güvenliğini tehlikeye atmadan bölücü/ayırıcı mekanizmaların çeşitli iletişim arayüzlerine dönüşüm olasılıkları üzerinedir. Bir duvar ya da çit yapmadan güvenli bir sınır nasıl yaratılabilir?

Çalışma, sistemleri statik değerleri ile birbirinden ayırarak şekillendiren sabit sınır kavramı yerine sistemlerin karmaşalarını uzlaşmaya götüren anlayışı tartışmaya açabilen bir düşünme tarzını ateşlemektir. Sistemler ve çeşitlilikler içinden düşünmek sınır kavramını yeniden tanımlamaya yol açmıştır. Çeşitlilik değişik parçalar yığını değil, mekanizmayı modelleyen bilginin indirgenmiş ve durağan birleşimlere gerek olmaksızın tüme yönelik olmasıdır. Ölçek farklılıklarının eşikte etkileşime gebe olduğu her seviye, güvenlik ve aciliyet tanımlamaları ile oluşur.

İzlence, katılımcıları  bu farklılaşma alanları üzerinden sınır kavramını farklı ölçeklerde farklı senaryolarla üç grup olarak çalışmaya teşvik etti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/interscalar-sistemik-operasyonlar_95880.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!