Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emlak Konut Kentsel Dönüşüme Giriyor!

Emlak sektöründe yaptığı lüks konutlarla önemli projelere imza atan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talebi üzerine kentsel dönüşüm projelerine giriyor.

yapi.com.tr/AA
Emlak Konut Kentsel Dönüşüme Giriyor!

Emlak Konut'un ürettiği konutlar, rezerv yapı alanı ile riskli alanlardaki taşınmazların ve bu alanlar dışındaki riskli yapıların sahipleriyle anlaşılarak trampa edilebilecek. Emlak Konut ile mutabakata varan Bakanlık, kentsel dönüşüm alanlarındaki yapıların maliklerinden, taşınmazlarının trampa yoluyla satışına ilişkin taleplerini toplayacak. Talepler alındıktan sonra anlaşma sağlanan maliklerin taşınmazlarının değer ve kıymet takdirleri yapılacak.

Kıymet takdiri yapıldıktan sonra belirlenen bedeller, Bakanlıkça Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına avans olarak ödenecek. Dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın, tapu dairelerinde devir tescil işlemlerinden sonra, Hazine adına tescili yapılacak. Tescilin ardından binanın satış bedeli, ödenen avanslar da düşürülerek 15 iş gününde Bakanlıkça Dönüşüm Özel Hesabı'ndan Emlak Konut'a aktarılacak. Ödemenin gerçekleşmemesi durumunda ise tutarın tamamı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına ödeninceye kadar Tüketici Fiyat Endeksi artış oranı kadar artırılacak.

Emlak Konut, takas edilecek konutlara ait listeyi her ayın 15'inde kentsel dönüşüm hak sahiplerine sunacak. Ayrıca yapılan konutların mahallesi, metrekaresi ve fiyatını içeren detaylı bilgiyi her ay güncelleyerek Bakanlığa sunacak.

Evini takas edene kira yardımı

Evini trampa edecek hak sahipleri, 6306 sayılı Kanun kapsamında kira yardımı, kredi ve faiz desteğinden yararlanabilecek. Ayrıca Bakanlığın yetki vermesi durumunda, hak sahiplerinin trampaya konu taşınmazlarının Hazine adına tescili sırasında tapu dairelerinde gerçekleşecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut yürütecek.

İlk uygulama İstanbul Hoşdere'de

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut'un ürettiği konutların, kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin taşınmazlarıyla takas edilmesi esasına dayanan yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bayraktar, "İlk etapta İstanbul Hoşdere'de 500 konutla başlayacak proje, aşama aşama Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine yaygınlaştırılacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-konut-kentsel-donusume-giriyor_110220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!