Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" Operasyonu!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıllık çalışmanın ardından, aralarında irtibat bulunan 3 suç örgütüne operasyon düzenledi. 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kentsel dönüşüm projesi yürütülen Fikirtepe'de vatandaşlara baskı yaparak evlerini bazı firmalara sattırmaya çalıştığı öne sürüldü.

yapi.com.tr
İstanbul'da "Kentsel Dönüşüm" Operasyonu!

DHA'nın haberine göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yaklaşık 1 yıl önce bir suç örgütüne yönelik ihbar yapıldı. İhbar üzerine geçtiğimiz yıl Eylül ayından başlatılan çalışmada, birbiri ile irtibatlı, ancak birbirinden bağımsız hareket eden çıkar amaçlı 3 suç örgütü belirlendi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz salı günü şüphelilere operasyonlar düzenlendi. 20 ayrı adrese yapılan baskında 15 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız silah, 48 adet fişek, çek ve senetler ele geçirildi.

Fikirtepe’de evini satmak istemeyen 2 kişiyi vurdular

Özellikle Ataşehir ve Kadıköy'de faaliyet gösteren şebekelerin bir çok yaralama ve yağma eylemi gerçekleştirildiği belirtildi. Şüphelilerin eylemleri arasında; kentsel dönüşüm projesi yürütülen Fikirtepe'de, evlerini inşaat firmalarına satmayan ve komşularını da satmamaların konusunda ikna eden 2 kişinin tabancayla vurularak yaralanmasının da olduğu öğrenildi. Şebeke üyelerinin, evini satmak istemeyen bir çok Fikirtepeliye evlerini satmaları için baskı uygulayarak, zor kullandığı da iddia edildi.

Şebeke elebaşı cezaevinde

Suç örgütlerinden birinin elebaşı olduğu öne sürülen M.M.K.'nın cezaevinde olduğu öğrenilirken oğlu O.K. vasıtasıyla talimatlar verdiği öğrenildi.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 15 şüpheli bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-kentsel-donusum-operasyonu_111298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!