Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Esenyurt Fi-Life Yıkılıyor

Esenyurt'ta imar krizi nedeniyle zor günler yaşayan Fi Yapı'nın Fi-Life projesinde yıkım başladı. Bin 48 dairedeki yıkım işlemlerinin 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

yapı.com.tr
Esenyurt Fi-Life Yıkılıyor

Gayrimenkul sektöründe yaşanan büyümeye paralel olarak son yıllarda önemli bir çıkış yapan Fi Yapı, sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, şirketin patronu Fikret İnan, Esenyurt Belediyesi'nin verdiği imar durumuna göre ruhsat çıkaramadığı Fi-Life projesinde yıkıma başladı. Piyasaya göre daha ucuz lansman fiyatlarıyla dikkat çeken ve bu sayede kısa sürede satış patlaması yaşayan şirketin bin 48 konutluk projesinde, yıkım işlemlerinin 15 günde tamamlanması planlanıyor.

468 Daireye düşecek

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, yaşanan süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "11 bin metrekarelik araziyi Esenyurt Belediyesi'nden ihaleyle aldık. İhale şartlarına ve imar planlarına göre projede, bin 48 daire ve 12 bin metrekare ticari alan bulunacaktı. Dairelerin tamamına yakınını sattık. Ancak Esenyurt Belediyesi planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiği gerekçesiyle projeyi durdurdu. Daire sayısı 468'e, 12 bin metrekare olan ticari alan ise 4 bine düşürüldü."

"Müşterilerimizi mağdur etmedik"

İnan,projelerin durdurulmasının ardından daire sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için müşterilerine paralarını yüzde 10 fazlasıyla geri ödediklerini söyledi. İnan, "Projenin devam etmesinin mümkün olmadığını anladıktan sonra da 15 Mayıs 2012'de tüm müşterilerimizin sözleşmelerini noter kanalıyla fesh ettik. Daire sahiplerinin yüzde 60'ının parasını iade ettik" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenyurt-fi-life-yikiliyor_104348.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!