Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Esenyurt" Meclise Taşındı

CHP, İstanbul Esenyurt'ta yaşanan imar mağduriyetini Meclis'e götürdü. İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve 20 arkadaşı Meclis araştırması istedi.

yapi.com.tr
"Esenyurt" Meclise Taşındı

CHP, Esenyurt'ta vatandaşlara satılan projelerin imar sorununun aşılamaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar için Meclis araştırması istedi. CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ve 20 arkadaşının imzasını taşıyan dilekçe Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Dilekçede mevzuatların doğru uygulanamaması nedeniyle vatandaşların hak kayıplarına uğradığı belirtilerek şöyle denildi: 'Esenyurt Belediyesi tarafından inşaat şirketlerine verilen imar izni dolayısıyla  imar planlarına aykırı çok katlı binalar inşa edilmiştir. Birkaç yüz konut yapılabilecek yerlere binlerce konut projesi üretilmiş ve bunlar maket üzerinden vatandaşa satılmıştır. Ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından yasa gereğince böylesine çok katlı binaların yapılamayacağı yönünde karar alınmış ve imar iznine aykırı olarak yapılan binaların fazla katları yıkılmıştır. Esenyurt Belediyesi'nin keyfi  uygulamaları yüzünden konut alma hayali içerisindeki vatandaş mağdur olmuştur. Vatandaşın mağduriyetinin yanı sıra projeyi gerçekleştiremeyen bazı inşaat firmaları da batmıştır. Ülkenin milli serveti de heba edilmiştir. Söz konusu durum araştırılmalı ve 50 bin vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/esenyurt-meclise-tasindi_104629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!