Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fed'den Üç Farklı Faiz Açıklaması

Chicago Fed Başkanı Evans, "Bu yıl 2 faiz artırımı bekliyorum" derken Philadelphia Fed Başkanı Harker, "2016'da en az 3 faiz artırımı bekliyorum" diye konuştu. Güvercin kanatta yer alan Chicago Fed Başkanı Evans ise, "Bekle-gör yaklaşımı uygun" dedi.

yapi.com.tr
Fed'den Üç Farklı Faiz Açıklaması

ABD Merkez Bankası Fed başkanlarından üç farklı faiz açıklaması geldi.

Chicago Fed Başkanı Evans, ekonomik veriler beklenenden çok daha güçlü gelmediğini veya enflasyon öngörülenden daha hızlı toparlanmadığı takdirde Fed'in yumuşak, kademeli faiz artırımları rotasında kalmaya devam edeceğini söyledi.

"Benim projeksiyonlarıma göre bu yıl 2 faiz artırımı daha olacak" diye konuşan Evans, "Verilerin nasıl gelişeceği konusunda daha güçlü bir fikre sahip olmadan size hangi toplantıda bu artırımların olabileceğini söyleyemem" dedi.

Fed'in kararlarını verilere bağlı şekilde almaya devam edeceğini ifade eden Evans, enflasyonun yüzde 2 seviyesine doğru yükseleceğine dair daha fazla kanıt görmek istediklerini, enflasyonu hedefi aşıp aşmayacağının önemli olmadığını vurguladı. Bununla birlikte Evans, "Enflasyon eğer yüzde 2,5'a yükselir ise, politikanın normal ve mümkünse sınırlayıcı olmasını isterim" diye konuştu.

Evans, bu yıl için 2 faiz artırımı olacağını yönelik riskleri yukarı yönlüden çok aşağı yönlü gördüğünü de vurguladı.

'En az 3 faiz artırımı bekliyorum'

Öte yandan Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, faiz artırımlarına devam etmek için sağlam zemin olduğunu, para politikasının bu yıl en az 3 kez sıkılaştırılması taraftarı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta yapılan FOMC toplantısı sonrasında yayınlanan tahminlerde 2016'nın geri kalanında 2'den fazla faiz artırımı olabileceği öngörüsünde bulunan Harker, "Faiz artırımlarına devam etmek için sağlam bir zemin var" diye konuştu.

ABD ekonomisi iyileşmeye devam etmesi halinde Fed'in gelecek ay bir faiz artırımını düşünmesi gerektiğini vurguladı.Harker, "Ekonomi aralarında güçlü ABD Dolarının da olduğu çok sayıda ters rüzgara gerçekten oldukça iyi direndi, eğer bu devam eder ise 25 baz puan daha faiz artırımını destekçisi olurum" diye konuştu.

'Bekle-gör yaklaşımı uygun'

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in geçtiğimiz hafta yapılan FOMC toplantısında faizleri artırmaması ve enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gideceğinden emin olmayı beklemesinin uygun bir davranış olduğunu söyledi.Fed'in car stratejisini bir 'bekle-gör' yaklaşımı olarak değerlendiren Evans, geçtiğimiz hafta faizlerin değiştirilmemesinin  mart ayında görünüm için risklerin Aralık ayına göre daha fazla olduğunun görülmesinden kaynaklandığını savundu.

Evans, "Faizi artırmak için enflasyonun yukarı gittiğini görmeleyizi" diye konuştu.

Fed'in kısa vadeli faizleri artırmasının illede daha yüksek uzun vadeli faiz oranlarına yol açması gerekmediğini ifade eden Evans, uzun vadeli faizlerin yükselmesi için ekonominin bunu destekleyecek kadar güçlü büyüyor olması gerektiğini vurguladı.

ETİKETLER: FED
http://www.yapi.com.tr/haberler/fedden-uc-farkli-faiz-aciklamasi_143804.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!