Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Finansbank ile Via Properties'den 125 Milyon Euro’luk İmza

Finansbank ile Via Properties, Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin ve şu ana kadar tamamlanmış diğer projelerin finansmanına yönelik olarak toplam 125 Milyon Euro’luk 8 yıl vadeli proje finansmanı anlaşması imzaladı. Finansbank, proje bedelinin tamamını tek başına karşılayacak.

yapi.com.tr
Finansbank ile Via Properties'den 125 Milyon Euro’luk İmza

Foto: Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Grup CFO'su İsmail Tuna 

Finansbank ile Via Properties grubu arasında, Tuzla’da gerçekleştirilen Viaport Marin yatırımının yanısıra grubun finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje finansmanı anlaşması imzalandı. Swissotel’de gerçekleştirilen imza töreninde, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Grup CFO'su İsmail Tuna hazır bulundu.

Finansbank 2014'te proje finansmanına daha fazla ağırlık verecek

Burada yaptığı konuşmada, Via Properties ile 2008'de bir otel projesinin finansmanıyla başlayan işbirliklerinin geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, “Bugün hem İstanbul, hem de Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olduğuna inandığımız bir finansman ortaklığını duyurmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Şahinbaş, Finansbank'ın önümüzdeki dönemde ticari ve kurumsal bankacılıkta yüzde 50'ye varan bir büyüme hedeflediğini vurgulayarak; Via Properties ile imzalanan proje finansman anlaşmasının söz konusu hedefe doğru bir adım olduğunu söyledi ve ekledi:

"İlerleyen dönemde bireysel bankacılık, kredi kartları, POS gibi farklı bankacılık ürünlerinde de genişleyecek işbirliklerine imza atacağız".

"Türkiye'nin finansçısı olma yolunda ilerliyoruz" diyen ve Finansbank’ın proje finansmanındaki iddiasının altını çizen Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan da 2014’te bu alana daha da ağırlık vereceklerini açıkladı. "Türkiye’nin büyümesinde lokomotif sektörlerden olan gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımların bankacılık sektörünün desteği ile ülkemizin ihtiyacı olan büyüme istikrarı konusuna önemli katkılar yapacağı kanaatindeyiz" diyen Tan, sözlerine şöyle devam etti:

"Finansbank olarak bu büyümede üzerimize düşeni en iyi şekilde yaptığımız gibi, ilişkilerimizi sürekli geliştirmek için çalışıyoruz. 2014 yılında Kurumsal ve Ticari Bankacılık olarak, Proje Finansmanı ekibimizin gücünü de kullanarak hem mevcut müşterilerimizde büyüyerek, hem de yeni müşterilerimizin finansçısı olarak; kredilerdeki pazar payımızı arttırmayı ve müşterilerimizle uzun süreli ve güvene dayalı ilişkiler kurmayı hedefliyoruz”.


Gayrimenkul sektörünün en büyük finansman anlaşmalarından biri

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise, Finansbank ile gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar yapılmış en büyük proje finansman anlaşmalarından birine imza attıklarının altını çizerek, böylece Nisan ayında lansmanı yapılan Viaport Marin projesinin önemli bir ayağını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Finansbank ile 125 milyon euro’luk bir finansman anlaşması imzaladıklarını, 600 milyon TL'ye ulaşacak proje bedelinin geri kalanını da kendi öz kaynaklarıyla karşılayacaklarını ifade eden Bayraktar, alternatif finansman modelleriyle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı:

"Bizim gibi şirketlerin halka açılabilmesi için GYO olması gerekiyor. Ancak biz farklı yöntemler denemek istiyoruz. Projelerimiz artık belli bir seviyeye ulaştı ve ciddi bir nakit akışı sağlıyorlar. Yeni finansman modelleri konusunda bir atılımımız olacak".

ViaDMC CFO’su İsmail Tuna da, “Eğlenceyi, alışverişi ve otelciliği içinde bulunduran karma projeler üreten Via Properties, Viaport Marin projesini de aynı hedefte tasarladı. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projemiz için Finansbank ile doğru bir işbirliğine imza attığımıza inancımız tam” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/finansbank-ile-via-propertiesden-125-milyon-euroluk-imza_120807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!