Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Garanti'den Pendik’te Dev Proje

Garanti Pendik Kampusu’nun temeli, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Son yıllarda, sanayiden hizmet sektörüne doğru önemli bir dönüşüm yaşanan, İstanbul’un stratejik bölgelerinden Pendik’te hayata geçirilecek projede, yaklaşık 50 dönüm arazi üzerinde 142 bin metrekare kapalı alan inşa edilecek. Kampus, Garanti Teknoloji’ye ev sahipliği yapacak.

yapi.com.tr
Garanti'den Pendik’te Dev Proje

En çok zorlanılan konulardan biri de arazi bulmak oldu

Özen'in ardından söz alan Garanti Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş de kampusu inşa etme fikrinin her geçen gün daha da büyüyen Garanti Ailesi’nin ihtiyaçları doğrultusunda gündeme geldiğini kaydederek, kendilerini en çok zorlayan konulardan birinin ise arazi arayışı olduğunu söyledi. Pendik’teki bu arazinin, sahil, E-5 ve TEM yollarının yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı, kara, deniz ve metro ulaşımı açısından sunduğu avantajlar nedeniyle dikkatlerini çektiğini belirten Memiş, "Binada görev alacak arkadaşlarımızın oturduğu semtleri de dikkate aldık. Tüm risk faktörlerini değerlendirdikten sonra, en doğru alanın burası olduğuna karar verdik. Kampus’un projelendirme çalışmalarına başladığımız ilk andan itibaren, çevre dostu ve sürdürülebilir bir mimari felsefeyi benimsedik. Garanti Pendik Kampusu’nda, 4.000 değerli çalışanımıza, toplam 142.000 m²’lik bir yaşam alanı sunacağız. İnanıyoruz ki, uluslararası standartlara sahip proje, Pendik bölgesinin daha da gelişmesinde önemli bir rol üstlenecek” şeklinde konuştu.

"Proje, çevredeki kaotik yapılaşmanın aksine, şeffaf bir sadeliği öne çıkarıyor"

midek/ERA adına söz alan Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu ise, projeyi, “Garanti Pendik Kampusu projesi, kurumun teknolojik gücünü başarıyla yansıtırken, çevredeki kaotik yapılaşmanın aksine, şeffaf bir sadeliği öne çıkarıyor. Kurumun talepleri doğrultusunda, ofis hayatının değişkenliğine ve dinamizmine uyum sağlayabilecek şekilde esnek bir plan altyapısıyla oluşturulan 142.000 m²’lik projenin tüm parçaları, farklı düzenlemelere ve mekansal çeşitliliğe açık bir yaklaşım sergiliyor. Sürdürülebilirlik sadece mekansal tasarım girdisi olarak değil, arsa geliştirme, efektif su ve enerji kullanımı, enerji performansı ve çevresel kalitenin artırılması konularında da ele alındı. ERA Mimarlık ve Midek/Mingü ortaklığının titiz çalışmaları sonucunda hazırlanan projenin, inovatif yapısıyla çalışanlar için sıcak ve doğal bir atmosfer de oluşturmasını hedefledik. Binada görev alacak 4.000 kişilik Garanti ekibinin, yeni mekanlarında daha büyük başarılar elde etmelerini diliyoruz” sözleriyle özetledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/garantiden-pendikte-dev-proje_102419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!