Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eski Çöplük Park Olacak

Cumhuriyet’ten günümüze Başkent’in çöplerinin döküldüğü Mamak’taki iki eski çöplük bölgesi şimdi park olacak.

yapi.com.tr
Eski Çöplük Park Olacak

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Başkent’in ilk çöplük alanı olma özelliği taşıyan Kartaltepe ile ikinci çöplük alanı olan Natoyolu Çöplüğü, üzerinde bulunan gecekondular temizlenerek rekreasyon alanı olarak değerlendirecek. İki bölgeyi de yeşillendirerek nefes alınacak alanlar haline getirmek üzere harekete geçtiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bütün çöp alanlarının ilçemizde olması bir dezavantajdı, fakat şimdi biz bunu avantaja çevirerek, bu bölgeleri yeşillendirip Ankaralıların hizmetine sunacağız” dedi. Kartaltepe’de gecekondu tahliyelerinin devam ettiğini belirten Akgül, Natoyolu bölgesinde proje hazırlıklarının tamamlandığını ve sene içerisinde çalışmalara başlayacaklarını aktardı. Akgül, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

350 gecekondu yıkıldı

“Mamak hep çöplüklerle anıldı, fakat biz bu bölgeleri şehrin nefes alınabilecek yerlerine çevireceğiz. İlk olarak Natoyolu Çöplüğü olarak bilinen alanda rekreasyon çalışmalarımız başlayacak. Burası Natoyolu Caddesi üzerinde Ege, Mutlu, Kutlu ve Fahri Korutürk mahallelerinin ortasında yer alan bölge, 30 yıl önce vahşi depolama yapılan Ankara’nın ikinci çöplük alanıydı. Üzeri kapatıldıktan sonra ise gecekondular yapıldı. Proje 130 dönümlük alanda 2 etapta yapılacak. Birinci etap 70 dönüm ve ikinci etap 60 dönüm olmak üzere ikiye ayırdık. Alan üzerinde bulunan 350 gecekondunun hepsini hak sahipleriyle anlaşarak yıktık.

Gazı bacalarla çıkartacağız

Eski çöplük alanı olduğu için üniversitelerle işbirliği içinde mevcut olan az miktardaki gazı da bacalarla çıkartacağız. Projenin birinci etabında büyük bir gölet yapacağız, halı sahalar, basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve bir de düğün salonu yapacağız. İkinci etapta ise İmrahor Vadisi’yle bağlantı kurarak ağaçlandırma yapacağız. İkinci projemiz ise Ankara’nın ilk çöplük alanı olarak kullanılan Kartaltepe bölgesinde hayata geçecek. Burada da vatandaşla anlaşmalar yapıyoruz. Mevcut gecekondular yıkılarak 70 dönümlük arazide de rekreasyon alanı yaparak Mamağımızı yeşil bir ilçeye çevireceğiz.”

ETİKETLER: Mamak çöplük
http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-copluk-park-olacak_128367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!