Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Güneyyaka’ya Açılmak İstenen Mermer Ocağına Tepki Büyüyor

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Güneyyaka Mahallesi'nde açılmak istenen mermer ocağına halkın tepkisi dinmiyor. Bölge halkı, mermer ocağının açılması halinde rüzgârla gelecek mermer tozlarının halk sağlığı başta olmak üzere tarım üretimini ve içme suyu kaynaklarını olumsuz etkileyeceğini söylüyor.

yapi.com.tr
Güneyyaka’ya Açılmak İstenen Mermer Ocağına Tepki Büyüyor

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi, Güneyyaka Mahallesi’nde OttomanGrey Madencilik tarafından açılmak istenen mermer ocağına bölge halkı tepki gösterdi. Mermer ocağının tarıma, yaban hayatına ve doğaya zarar vereceğini belirten vatandaşlar ve çevreciler mermer ocağına karşı 20 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te Güneyyaka Mahallesi Köy Konağı’nda toplanarak mücadele için yol haritası belirleyecek.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Güneyyaka Mahalle Muhtarı Muzaffer Ataseven, tarımla geçimini sağlayan insanların hiçe sayıldığını söyleyerek maden ocağı açılmak istenmesine tepki gösterdi. Bölgenin aynı zamanda “Yaban Hayatı Geliştirme Sahası” içinde yer aldığına dikkat çeken Ataseven;  “Burada insanlar yüzyıllardır tarım yapıyor. Üzüm, zeytin ve ceviz yetiştiriyoruz. Aynı zamanda elliye yakın endemik bitki türü de mevcuttur. Şu anda derelerin sesinden başka ses duyamazsınız. Böylesine doğa harikası olan bir yere ‘mermer ocağı yapacağız’ diye dayattılar.” diye konuştu.

Daha önce köylülerin mücadelesi ile bölgeye yapılmak istenen mermer ocağı projesinin iptal edildiğini hatırlatan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ise ÇED sürecinin yeniden başlatıldığını öğrendiklerini söyledi. Tüm doğaseverleri Perşembe günü Güneyyaka Mahallesi Köy Konağı’ndaki toplantıya davet eden Bayar, “Hukuki kanalları sonuna kadar işleterek doğanın ve yaşamın tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guneyyakaya-acilmak-istenen-mermer-ocagina-tepki-buyuyor_177668.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!