Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GÜRİŞ, İnşaattan Sanayiye Geçiyor

GÜRİŞ, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri; ancak inşaat işini azaltıp, zamanla tasfiye ederek sanayiye geçecek. Grubun kurucusu İdris Yamantürk yeniden yapılanma ve yatırımlarla ilgili olarak Dünya Gazetesi'nin sorularımızı cevaplandırdı.

yapi.com.tr
GÜRİŞ, İnşaattan Sanayiye Geçiyor

p>GÜRİŞ, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri. Dünyanın en büyük müteahhit şirketleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar yurtiçinde ve yurt dışında toplam proje değerleri milyar dolarlarla ifade edilebilecek onlarca işi tamamladı. Elinde halen büyük işler var. Ancak çok radikal bir karar aldı. İnşaat işini azaltıp, zamanla tasfiye ederek sanayiye geçecek. Bu amaçla grupta yeniden yapılanmaya gidildi. İnşaat ve ticaret şirketleri Güriş Holding çatısı altında toplanırken , sanayi ve enerji grubu yeni kurulan Mogan Holding çatısı altında toplandı.

Grubun kurucusu İdris Yamantürk, yönetimi oğullarına devretti. Müşfik Yamantürk Güriş tarafından sorumlu oldu, sanayi grubu şirketlerinin başına Tevfik Yamantürk geçti. Grubun elinde Parsan, Omtaş ve Asil Çelik gibi sanayi şirketleri zaten var. Bunun yanına Çimentoyu da ekledi. Suriye'de 600 milyon TL'lik çimento yatırımı yapıyor. Bu sektörde büyümeye kararlı. Ancak yatırımlarını çevre ülkelerde yapacak. Türkiye'de düşünmüyor. Grubun önemli iş kollarında enerjide büyük yatırımları var. Bu sektörde de yoğunlaşmak istiyor. Afrika da Libya ve Ekvator civarında enerji yatırımlarını değerlendiriyor. Ukrayna ve Doğu Avrupa da rüzgar enerjisi yatırımını değerlendiriyor.

Grubun 2010 ve 2011 yatırım planı 700 milyon TL . Bunun 170 milyon TL'lik kısmı tamamlanmış durumda. Enerjide 2011 yılı içerisinde başlaması düşünülen yatırımların değeri 955 milyon TL. Bu yatırımlar içerisinde 245 milyon euro düzeyinde Germencik doğalgaz çevrim santrali ile 220 milyon euroluk Kangal rüzgar santrali de var. Grubun kurucusu İdris Yamantürk yeniden yapılanma ve yatırımlarla ilgili olarak Dünya Gazetesi'nin sorularımızı cevaplandırdı.

- Şimdi grupta, ben saydım 16 şirket var. GÜRİŞ İnşaat amiral gemisi konumunda diyebilir miyiz?

Denilebilir. Şimdi şirketleri iki ayrı holdingte topluyoruz. İnşaat ve ticaret bir grup oluyor. Turizm ve havacılık gibi işler de onun bünyesinde olacak. Elektrik şirketlerini ise Mogan Yatırım Holding'te topluyoruz. Bu yeni bir girişim. GÜRİŞ Pazarlama, Güriş Endüstri oldu. Beton santralleri ve konkasör üretiyor. Havacılık büyük bir iş değil bizde. İşlerimiz dünyanın birçok yerinde bulunuyor. Zaman kaybetmemek için aldığımız bir uçak var. Boşluklarında kiraya veriliyor ama geliştirmeyi düşündüğümüz bir iş değil.

-Turizm nasıl peki? O gelişecek mi?

Kemer'de müteahhitlik yaptık. O zamanlar 90 dönüm arazi almıştık. Ne yapalım derken otel yaptık, 1996'da açıldı, kiradadır. Bu işi de geliştirme düşüncemiz yok.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/guris-insaattan-sanayiye-geciyor_85448.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!