Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haliç'te Dönüşüm Enerjiden Tasarruf Ettirecek

Amplio Emlak Yatırım, yeni ofisinin açılışını Alman gayrimenkul yatırımcılarından ve Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner'in de katıldığı törenle gerçekleştirdi.

yapi.com.tr / AA
Haliç'te Dönüşüm Enerjiden Tasarruf Ettirecek

p>Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç'te gerçekleştirecekleri kentsel dönüşümde şu ana kadar görülmemiş çapta enerji tasarrufu sağlayacak projeler bulunduğunu belirterek, ''Mahalleli damacanayla su almayacak, çünkü su arıtma tesisi olacak. Pencerelere vuran ısıdan fotovoltaik hücrelerle enerji kazanacağız. Yani saç kurutulan elektriği biz cama gelen enerjiden alacağız. Mahalle içerisindeki yürüyüş yollarının aydınlatmasını yollara yerleştirilmiş plakalar aracılığıyla adım attıkça elde edilecek enerjiyle gerçekleştireceğiz'' dedi.
    
Alaeddin Babaoğlu, Alman gayrimenkul yatırımcılarından ve Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner'in de katıldığı yeni ofis açılışında Haliç bölgesinde gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Haliç bölgesi projelerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ikna etmesiyle Hilton Garden Inn'le başladıklarını anlatan Babaoğlu, daha sonra bölge sakinlerinin kendi talepleriyle kentsel dönüşüm projesinin gündeme geldiğini aktardı.
    
Projenin ileride genişlemesinin de sözkonusu olduğunu ifade eden Babaoğlu, örnek bir proje yapmak istediklerini söyledi. Proje için belediyenin öncülüğü ve bölge halkının istekli olmasının önemine değinen Babaoğlu, şu anda neredeyse herkesle uzlaşıldığını ve bölge sakinlerinin proje sonunda sadece deprem garantili değil sağlıklı ve güzel bir ortamda oturabilme imkanı kazanacaklarını ifade etti. Proje kapsamındaki alanda ilk etapta 160 tane binanın yıkılacağının ve bunların yerine mahalle konsepti şeklinde toplamda 400 civarında yeni yapı yapılacağının bilgisini veren Babaoğlu, sosyal içerikli mekanlarıyla bölge sakinlerinin burada yaşamaya devam edeceğini, diğer yapıları ise satışa çıkaracaklarını kaydetti.
   
Bütçe 120 milyon lira
   
Proje için 120 milyon lira civarında bir bütçe öngördüklerini söyleyen Babaoğlu, şöyle devam etti:
    
''Haliç'teki kentsel dönüşümle şu ana kadar görülmemiş çapta enerji tasarrufu sağlayacak projeler bulunuyor. Mahalleli damacanayla su almayacak, çünkü su arıtma tesisi olacak. Pencerelere vuran ısıdan fotovoltaik hücrelerle enerji kazanacağız. Yani saç kurutulan elektriği biz cama gelen enerjiden alacağız. Mahalle içerisindeki yürüyüş yollarının aydınlatmasını yollara yerleştirilmiş plakalar aracılığıyla adım attıkça elde edilecek enerjiyle gerçekleştireceğiz.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/halicte-donusum-enerjiden-tasarruf-ettirecek_100076.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!