Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Mimari Yorgunu

İstanbul'un mimari yoğunluğu ve yorgunluğuna dikkat çeken Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, binaların yeniden yapılırken bir master plana uygun ve mimari alt yapısı olan tasarımlar ile oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

yapi.com.tr
İstanbul Mimari Yorgunu Alaeddin Babaoğlu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Conrad Otel'de gerçekleştirilen Turkey Design Mission 2013 Edition III'e katılan inşaat sektörünün önemli isimleri, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'deki yapıların durumunu 'kentsel dönüşüm' ekseninde değerlendirdi.
 
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen 'Kentsel Dönüşüm: 400 Milyar Dolarlık Sektör' panelinde konuşan Amplio Emlak Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, İstanbul'un mimari yoğunluğu ve yorgunluğu olduğuna dikkat çekti ve kentin yüzde 70'lik bölümünün son 30 yılda inşa edildiğinin altını çizdi. Nüfusun yüzde 55'lik bölümünün bu alanda yaşadığını söyleyen Babaoğlu, bireysel yatırım şeklinde gerçekleşen bu yapıların yeni süreçte planlama, tasarım gibi hususları göz önüne alarak yeniden inşa edilmesinin önemini vurguladı.

"Depreme dayanıklı yatakhaneler değil, master planlar ile yaşam alanları oluşturulmalı"

Türkiye'de gayrimenkulün geleneksel bir yatırım kaynağı olduğunu hatırlatan Alaeddin Babaoğlu, kentsel dönüşüm ile hız kazanan yenilenme sürecinde inşa edilecek yapıların sadece depreme dayanıklı yatakhaneden ziyade yaşam alanı sunan projeler dâhilinde gerçekleştirilmesinin doğru olacağını belirtti. Sağlam mimari alt yapı için “İnşa edilecek alanlara sadece para değil, hayat kalitesini arttırmaya yönelik fikirler için zaman da harcamak gerekiyor” diyen Babaoğlu, bunun da binaların yeniden yapılırken bir master plana uygun ve mimari alt yapısı olan tasarımlar ile oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-mimari-yorgunu_114491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!