Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Halk Stadyumda İmar Değişikliğine İsyan Etti!

Cebeci İnönü Stadı’nın imar değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasını eleştiren bölge sakinleri, “Maddi durumu olmayan gençleri, spordan mahrum bırakacak bir proje istemiyoruz. Bölgede havuzu, tenis kortları, spor salonları olan tesisleri olan şehir stadı istiyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Halk Stadyumda İmar Değişikliğine İsyan Etti!

Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 05.06.2013 tarihinde aldığı kararla, Cebeci İnönü Stadı’nın bulunduğu alanda imar değişikliğine giderek, alanda yapılaşmanın önü açıldı. 2009 yılında dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün Cebeci İnönü Stadı’nın yıkılacağını ve yerine daha küçük bir stadyumun yapılacağını açıkladığını belirten çevre esnafı ve mahalleli ise değişikliğe tepki göstererek, “Cebeci İnönü Stadı ulaşılabilirlik açısından merkezi bir noktada bulunuyor. Düşük gelirli ailelerin çocukları yürüyerek geleceklerine yatırım yapabiliyor. Yıllardır durum bu şekildeyken, stadın siyasete kurban gitmesi hepimizi derinden yaralıyor” ifadelerini kullanıyor.

Nefes alamaz hale gelir

Stadyumun yapılan değişiklikle, iş merkezleri, ofis, büro ,alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane sergi salonu gibi ticari ve kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt gibi konaklama tesisleri, konut, rezidans, restoran, kafe olabilecek olmasına bölge halkı tepki gösteriyor. Bölgeye nefes aldıran tek alanın stat olduğunu dile getiren çevre sakinleri, “Bölgenin trafik yoğunluğu son yıllarda çok fazla arttı. Şimdi bu alanın da yapılaşmayla birlikte getireceği ek yük, Cebeci’nin nefes alamaması anlamı gelir” diye konuştu.

Bile bile çürüttüler

Cebeci sakinleri stadın son yıllarda bile bile çürümeye terk edildiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: “Cebeci İnönü Stadı üzerinde rant emelleri bulunan siyasiler, stadı bakımsızlığa mahkum etti. Amatör, ikinci ve üçüncü ligdeki takımlarına ev sahipliği yapmasına rağmen, yıllardır bir çivi bile çakılmadı. Aslında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün Cebeci İnönü Stadı’nın yıkılacağını ve yerine daha küçük bir stadyumun yapılacağını açıkladığında kendi kendimize, ‘Biz yanlış düşünmüşüz’ dedik. Ancak yine yanıldığımızı çıkan haberlerden sonra anladık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/halk-stadyumda-imar-degisikligine-isyan-etti_115396.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!