Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'HES Kültürel bir Soykırımdır'

Dersim Dernekleri Federasyonu ve Munzur'u Koruma Kurulu üyeleri, bölgede yapılması planlanan barajlara karşı yürüdü.

yapi.com.tr
'HES Kültürel bir Soykırımdır'

Tunceli'de yapılmak istenen barajlara karşı eylemlerini sürdüren Dersim Dernekleri Federasyonu ve Munzur'u Koruma Kurulu üyeleri İstanbul'da bir eylem gerçekleştirdi. "Suyumuz, yaşamımız ve Munzur'umuz için" şiarıyla Kadıköy Altıyol'da buluşarak buradan İskele Meydanı'na yürüdü.

‘HES’lere ve madenlere karşı duracağız'

Evrensel'in haberine göre, İskele Meydanı'na gelen kitle burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Munzuru Koruma Korulu Başkanı Hasan Şer, Tuncelililer olarak, Munzur, Mercan, Pülümür vadilerinde Tağar çayında, Hozat suyu ve Pertek Singeç'te, Nazimiye'de, Hakis suyu ve Kırmızıköprü ile Haskar deresinde yapılmak istenen baraj ve HESler ile Peri vadisinde inşaatı biten ve devam eden birçok baraj ve HES'ler'in yanı sıra Ovacık, Nazımiye ve Pülümür'de madencilik kisvesi altında dağları ve sularının kirletilip, sermayenin hizmetine sunulmak istenmesine karşı duracaklarını söyledi.

Söz konusu projelerin sadece topraklarını yok etmeyeceğini bildiklerini, doğanın korkunç bir tahribatla karşı karşıya kaldığını belirten Şer, "Siyasi iktidarın gücünü arkalarına alan yaşam alanlarımızı ranta çevirme peşinde olan saldıran maden, baraj, HES firmalarını defalarca protesto etmemize rağmen Dersim'de çalışma yapmakta ısrarcı davranmaktalar" dedi. Munzur'u Koruma Kurulu Genel Başkanı Rıza Cangöz ise "Bizler hep beraber olursak, egemen gücün karşısında istediğimizi alırız" diyerek herkese dayanışma çağrısında bulundu.

'HES kültürel bir soykırımdır'

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu adına konuşma yapan Alp Temiz de önlerine setler çekilen dereleri her daim savunacaklarını vurguladı. Temiz, "Dersimde yapılmak istenen barajlarla sadece elektrik üretmek için değil, bölge halkının sularının ticarileştirilmek isteniyor öte yandan ise kültürel bir soykırım aracı olarak kullanılmak isteniyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hes-kulturel-bir-soykirimdir_118205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!