Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dicle'ye 3 HES Hançeri Birden!

Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turan Kapan, Dicle Nehri'nde yapılacak olan 3 mini HES ile ilgili vaziyet planları ve proje sürecinin devam ettiğini belirterek "HES'leri yargıya taşıyacağız" dedi.

yapi.com.tr
Dicle'ye 3 HES Hançeri Birden!

DHA'nın haberine göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 3 HES projesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan onaylanıp, çalışmalara başlandı. Kentteki sivil toplum kuruluşları 90 kilometre mesafede yapılacak olan 3 HES'in Dicle Nehri'ni kurutacağını öne sürerek, projeye tepki gösterdi. Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turan Kapan, Dicle Nehri'nde yapılacak olan 3 mini HES ile ilgili vaziyet planları ve proje sürecinin devam ettiğini belirterek "HES'leri yargıya taşıyacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 3 HES projesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunda onaylandı ve çalışmalara başlandı. Kentteki sivil toplum kuruluşları 90 kilometre mesafede yapılacak olan 3 HES'in Dicle Nehri'ni kurutacağını savunarak, projeye tepki gösterdi.

'Kaygılandırıyor'

Diyarbakır İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Turan Kapan, Dicle Nehri'nde yapılacak olan 3 mini HES ile ilgili vaziyet planları ve proje sürecinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Dicle Nehri üzerinde daha önce yapılan barajların nehrin akışını ve debisini nasıl değiştirdiğini, özellikle yaz dönemlerinde kuruma noktasına geldiğini, bu son yapılacak olan HES'lerle birlikte nehrin tamamen can suyunun da durma noktasına bizi kaygılandırıyor. Tabi ki bizim yaşam alanlarımız, su kaynaklarımız olsun bugün kar anlayışına hizmet eden bir anlayış çerçevesinde kullanılıyor. Bu kaynaklara yönelik hükümetin ciddi tasaruflarda bulunması biz meslek odalarını kaygılandırıyor."

'Yargıya taşıyacağız'

Yapılacak olan 3 HES projesinin tarihi Diyarbakır surlarının Uluslararası UNESCO Kültürel Mirası listesine aday olduğu süreci de olumsuz etkileyeceğini savunan Turan Kapan, şöyle devam etti:

"Regölatörlerin yapıldığı alanlar tarımsal nitelikli alanlardır. Klasik sulama yöntemleri ile sulamanın yapıldığı tarımsal alanlardır. Bu regölatör ile Dicle Nehri'nin kuruması ile birlikte tarım işi ile uğraşan vatandaşları mağdur edecek. Biz bunları araştırıyoruz. İlgili kurumlardan görüş aldıktan sonra yargı sürecine taşıyacağımızı söyleyebilirim."

http://www.yapi.com.tr/haberler/dicleye-3-hes-hanceri-birden_119176.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!