Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

HES'ler de Özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanlığı 2021 Yıllık Programı özelleştirme portföyünde, beş HES ve bazı Hazine arsalarının imar planlarını değiştirilerek satışı da yer alıyor.

yapi.com.tr
HES'ler de Özelleştiriliyor

Kamunun elindeki termik santralların tamamına yakınını özelleştiren iktidar, şimdi de hidroelektrik santrallarını (HES) elden çıkarmaya karar verdi. Beş HES’i daha özelleştirme kapsam ve programına alan hükümet, bazı Hazine arsalarını da imar planlarını değiştirerek satışa çıkarıyor. Bu kapsamda Bodrum Bitez, Ortakent, Türkbükü, Yalıkavak’taki taşınmazlar da satılacak. 

Cumhurbaşkanlığı 2021 Yıllık Programı’nda özelleştirme portföyünde bulunan şirket ve varlıkların özelleştirilmesine devam edileceği, özelleştirme potansiyeli olan yeni şirket ve varlıkların portföye dahil edileceği belirtilmişti. 

Bu kapsamda Derbent, Çamlıca 1, Tortum, Çal ve Girlevik 2 hidroelektrik santrallarının özelleştirme hazırlık işlemleri tamamlanarak ihale ilanı için gerekli çalışmaların yapılacağı bildirilmişti. Şimdi bu santralların yanına yenileri de eklenmiş oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Denizli’deki Çal HES, Erzincan’daki Girlevik 2 ve Mercan santralları, Sivas’taki Koyulhisar HES, Kars’taki Dereiçi HES, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Cumhuriyet'ten Mustafa ÇAkır'ın haberine göre; bu santrallar tarafından kullanılan taşınmazlar da özelleştirme kapsamında olacak. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak. 

Bunun dışında özelleştirme kapsam ve programında bulunan çok sayıda Hazine arazisi ile Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait taşınmazlar hakkında plan değişikliği yapıldı. Özelleştirme kapsamındaki Hazine arazileri, Sümer Holding’e ait Didim Altınkum’daki taşınmazlar, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait çeşitli taşınmaz ile yapıların satışları da onaylandı. Satılacak Hazine arazileri içerisinde Bodrum Bitez, Ortakent, Türkbükü, Yalıkavak’taki taşınmazlar da var.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hesler-de-ozellestiriliyor_184490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!