Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Heybeliada’da Plaja Beton Döküldü

50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken, plaja yakın mesire alanında da yapılaşma olduğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Heybeliada’da Plaja Beton Döküldü

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu ortaya çıktı. Plaja yakın ağaçlı mesire alanında da yapılaşma olduğu kaydedildi. Ada sakinlerinden avukat Mustafa Lütfi Kıyıcı, Asaf Plajı’na beton dökülmesi için ruhsatı kimlerin ve neden verdiğini öğrenmek istediklerini ifade etti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre; denize beton dökmenin dışında, plajın yukarı kısmındaki ağaçlı mesire alanda da yapılaşma olduğunu kaydeden Kıyıcı, “12 Nisan 2019’da Kanlıca Orman Müdürlüğü’nün 29 yıllığına işletme hakkını verdiği 4.7 hektarlık mesire alanına, kıyılar ve plaj dahil midir? Adalar Orman İşletme Şefliği ve Kaymakamlık mesire alanındaki kaçak yapılaşmaya neden göz yummaktadır?” diye sordu.

 

 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “17 Nisan’da haberimiz oldu. Aynı gün bizzat gittim. Belediyeden izin almadan yapılan kaçak işleme müdahale ettik, durdurduk. Şu an yaptıklarını bozuyorlar, düzeltecekler.” dedi.

Şirket sahibi Emir Uzun ise hata yaptıklarını kabul ettiklerini belirterek “Orman Bakanlığı’nın izni ve ruhsatı ile tadilat yapmaya başladık. Orada mevcut bir rıhtım vardı. Müşterilerimiz için sorun yaratacak yerlerin düzeltilmesi için beton dökecektik. Tek hatamız mikserleri getirip beton dökmemiz oldu. Belediyeye, ‘Kendi yaptığımızı kendimiz yıkacağız’ diye dilekçe verdik. Sorunu gidereceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/heybeliadada-plaja-beton-dokuldu_179690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!