Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Hükümete Muhalefet Etmek Odanın Görevi Değil”

1. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumunda meslek odalarının eleştirilerini dinleyen AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, yaptığı konuşmada, “Hükümete muhalefet etmek odanın görevi değil” dedi.

yapi.com.tr
“Hükümete Muhalefet Etmek Odanın Görevi Değil”

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 1. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu dün Ankara Dedeman Otel’de yapıldı. Meslek odası üyelerinin yanı sıra milletvekillerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının da katıldığı sempozyumda kentsel dönüşüm politikaları tartışıldı.

3-5 ağaç için yaşanılanlar unutulmamalı

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, kentsel dönüşüm ve şehircilik planlarına ilişkin eleştirilerin olduğu konuşmaların ardından sözü AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker aldı. Çevre planlarıyla ilgili eleştirilere ilişkin “Bu yanlış belediye başkanlarının değil ki; mimarların, mühendislerin yanlışı” şeklinde yanıtlayan Şeker, meslek odalarını eleştirdi. Meslek odalarının sabit fikirli olduğunu savunan Şeker, “3-5 ağaç ve yeşillik alan için yaşanılanlar unutulmamalı” şeklinde uyarıda bulundu ve “Hükümete muhalefet etmek odanın görevi değil” dedi.

‘Bakanlık çevrecilik oynuyor’

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Başkanı Ertuğrul Candaş, yerel yönetimlerin yeşil alanları korumadığını, refüjlerdeki yeşilliklerle oynadığını ifade ederek, “Çapulculuğumuzun sebebi bu” dedi. Oda olarak kentsel dönüşüme yık-yap olarak bakmadıklarını dile getiren Candaş, kentsel dönüşümü insan odaklı değerlendirdiklerini söyledi. “Ben yaptım oldu” zihniyeti değişmezse eski hataların tekrarlanabileceğini belirten Candaş, duvara çıkan yaya geçidi, görme engelliler için yapılan engelli kaldırımların direkle bitmesi, köprü altına yapılan süs havuzları’ gibi trajikomik fotoğrafları gösterdi.

‘Yetkisizleştirilmemiz bunun göstergesi’

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı devletin anayasal görevlerinden birinin de çevresel ve kültürel değerleri korumak olduğunu söyledi. “Padişahım çok yaşa” değil, “kral çıplak” diyen bir örgüt olduklarını söyleyen Soğancı, “Örgütümüzün yetkisizleştirilmesi de bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise kentsel dönüşüme itirazla ilgili Belediyeler Kanunu’na dikkat çekti. Kentsel dönüşüm mağdurlarının dava açma hakkının olmasına rağmen “yürütmeyi durdurma istemi”ne hakları olmadığını belirten Günaydın, “Benim evim yıkılacak, başkaları oturmaya başlayacak ve ben 3 yıl sonra yürütmeyi durduramadan davayı kazanacağım” örneğiyle tepki gösterdi. Kentsel planlarla ilgili başvurularda da ayrımcılık yapıldığını ifade eden Günaydın, İzmir ve Eskişehir Belediyeleri’nin başvurularının bekletildiğini iddia etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hukumete-muhalefet-etmek-odanin-gorevi-degil-_113052.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!