Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ihlamur Kasrı'na Katlı Otopark Projesi!

Emirgân Korusu’nun komşu parselinin yapılaşmaya açılmasının ardından 3. derece sit alanında bulunan Beşiktaş Ihlamur Kasrı’nın komşu parselindeki açık otoparkın,katlı otopark haline getirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin çıktı.CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ,“Ihlamur Kasrı’nın yanında yeni bir 16/9 garabeti olmasın” uyarısı yaptı.

yapi.com.tr
4 Ihlamur Kasrı'na Katlı Otopark Projesi!

Cumhuriyet'ten Özlem Güvemli'nin haberine göre, “Beşiktaş Ihlamur Kasrı 3. Derece Doğal Sit Alanı ve Etkileme Geçiş Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nâzım İmar Planı Değişikliği”, 4 Şubat günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı. 5 Mart’a kadar askıda kalacak plana 30 gün içinde itiraz edilebilecek. Bir maddeden oluşan plan değişikliğinde “Plan hükümlerine göre belediyeler veya diğer kamu kuruluşları ve özel kişiler tarafından kapalı veya katlı olarak kültür ve tabiat varlıkları yeraltı, yerüstü envanter ile mevcut ve kayıp korunması gerekli kültür varlığı araştırma envanterinde yer alan eserler korunmak şartı ile topoğrafyaya uyarak görsel etkiyi bozmayacak şekilde ilgili kurumların görüşleri ve ilgili tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunun uygun görüşü alınmak koşulu ile otopark yapılabilecek” deniliyor. Bu değişiklik, Ihlamur Kasrı’nın komşu parselindeki açık otoparkın koruma kurulu kararı ile çok katlı otoparka dönüştürülmesi anlamına geliyor.

Plan değişikliğini inceleyen İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ “Kasrın yanında aynı Zeytinburnu’ndaki gibi 16-9 gibi bir katlı otopark yükselebilir” dedi. Plan değişikliği ile Yıldız Parkı’nın yanındaki park fonksiyonundaki başka bir parselde yüzde 17 olan yapılaşma oranının yüzde 28’e çıkarıldığını da vurgulayan Sağ, “Çok önemli birinin ayrıcalıklı yeri olmalı ki araya bu değişikliği de sıkıştırmışlar” diye konuştu.

Yeşile imar baskısı

Ihlamur Kasrı, etrafı devasa inşaatlarla çevrilen son yeşil alan oldu. İstanbul’da benzer uygulamalara her gün adeta bir yenisi ekleniyor.

Korunun komşu parselinde cami inşaatı, Emirgân Korusu’nun yanına otel ve konut projesi kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Kentin ortasında kalan son yeşil alanlar, birbiri ardına yapılan plan değişiklikleri ile yoğun bir şekilde imar baskısı altına alınıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihlamur-kasrina-katli-otopark-projesi_128473.html

Read Comment Section
4 Yorum Yorum Yaz
  • yaşamak için yoketmek değildir hayat.... varederk yaşamalı....ağaçlar haycanlar ve insanlar varolmalı....otopark lazım, sebep belediyelerin taaa evvelinden yaşamsal alanları düşünmeden imarlaşmasından kaynaklanmakta...otoparklar yeraltına alınmalı, kamulaştırma ile baz bölgelere otopark ve yeşil alanlar yapılmalı YANITLA
  • Yaklaşık 20 yıldır Beşiktaş'ta yaşayan birisi olarak kararın son derece isabetli olduğunu söylemek isterim. Sözünü etmiş olduğunuz, katlı otopark yapılması için izin verilen arazi şu an ZATEN OTOPARK. Beşiktaş'ın, bilhassa o bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri otopark. özellikle cumartesi günü yol üzerine yapılan parklardan dolayı trafik durma noktasına geliyor. Bu durumda, zaten otopark olan bir alana, ihtiyaca binaen katlı otopark yapmanın neresi yanlış. Bu kararın, yeşil alanların yok edilmesiyle ne alakası var. Lütfen biraz TARAFSIZ OLMAYA ÇALIŞIN. YANITLA

    RECAİ İLTEM 11.2.2015

    tarihi bir yapının yanına, yakınına katlı otopark yapılır mı? hangi köyden geldin? Otopark ihtiyacı olabilir ama yeri orası değil...

  • GELECEK NESİLLERE BİREY MENFATIMIZ İÇIN ÇÖL BİR DÜYAMI BIRAKMAK İSTİYORUZ EL İNSAF YANITLA
4 yorumdan 4 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!