Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"İmar Planları Sürekli Değiştiriliyor"

Danıştay, Fatih Ormanı'nın yanı başında yükselen Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesiyle ilgili imar planı değişikliğini durdurdu. Emlak Konut’tan yapılan açıklamada, davanın bir önceki imar planı değişikliğiyle ilgili olduğu, projenin ise yeni (3’üncü) revize imar planına göre yürütüldüğü savunuldu.

yapi.com.tr
"İmar Planları Sürekli Değiştiriliyor"

Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre, Danıştay, Ağaoğlu Grubu, TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğinde inşaatına devam edilen ‘Maslak 1453’ projesinin yasal dayanağı olan imar planı değişikliklerinin yürütmesini durdurdu. Davacı TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’ne dün tebliğ edilen mahkeme kararı uyarınca ruhsatın iptal edilerek inşaatın mühürlenmesi gerekiyor. Ama Emlak Konut’tan yapılan açıklamada, davanın bir önceki imar planı değişikliğiyle ilgili olduğu, projenin ise yeni (3’üncü) revize imar planına göre yürütüldüğü savunuldu.

Daha önce de TOKİ’nin Maslak 1453 için hazırladığı 2010 tarihli imar planı değişikliklerine Mimarlar Odası’nca ‘imtiyazlı imar hakları verildiği’ gerekçesiyle dava açılmış ve bu planlar 013 Ocak’ta iptal edilmişti. Müteahhit Ali Ağaoğlu, iptal edilen imar planlarının 2010’dan kalma olduğunu, şu anda projenin 2011’de çıkan son imar planlarına göre yapıldığını söylemiş ve “Bizi etkileyen bir tarafı yok. Hem inşaat hem satış devam ediyor” demişti.

‘Açık bir kent suçu’

Şehir Plancıları Odası, imar planlarının ‘denetleme ve yargılama sürecini atlatabilmek amacıyla’ sürekli değiştirildiğini belirtti.

Dün tebliğ edilen kararın 2011’de çıkan plan değişikliğinin yürütmesini durdurduğunu vurgulayan Şehir Plancıları Odası, basın açıklamasında “Açık bir kent suçu olan proje kapsamında yürütülen inşaat faaliyetlerinin derhal durdurulması, inşaat ruhsatının ise iptal edilmesi gerekmektedir” dedi. Yürütmesi durdurulan ‘Şişli İlçesi Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planları’ Eylül 2011’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanmıştı.

‘1’inci planla 2’nci aynı’

Danıştay 6. Dairesi, 26 Mart 2013’te aldığı kararın gerekçesinde ‘revize edilen yeni planların köklü değişiklikler içermediğine ve planlanan alanın arttırıldığına dikkat çekerek değişikliklerin kamu yararına uygun olmadığını’ belirtti.

Kararda, plan değişlikliğinin nüfus yoğunluğunu arttıracağı, Büyükdere-Levent aksında ulaşım sorunları yaratacağı vurgulandı. Hâlâ devam eden Maslak 1453 inşaatında fiyatlar, 1+1’ler için 504 bin liradan başlıyor, 4+1 dairelerde 1 milyon 855 bin TL’ye kadar yükseliyor.

Emlak Konut: İptal etkilemez, çünkü yeni plan var

Emlak Konut’tan dün yapılan açıklamada, iptal edilen ikinci planın da projeyi bağlamadığı, çünkü üçüncü bir imar planı değişikliği yapıldığı ve inşaatın bu değişiklik çerçevesinde devam ettiği belirtildi:

“ İddia edilen yürütmenin durdurulması kararı ile ilgili olarak Emlak Konut GYO’ya tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmamakla beraber yürütmenin durdurulması kararı verildiği iddia edilen 16.09.2011 tarihli plandan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 18.04.2012 tarihli olur’u ile onaylanmış yeni bir Revize İmar Planı bulunmaktadır. Proje ile ilgili inşaat faaliyetleri bu yeni plan çerçevesinde devam etmektedir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-planlari-surekli-degistiriliyor_118933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!