Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İMO İstanbul Şubesi, Şantiyelere Dikkat Çekti

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, şantiyelerin virüsle mücadele kapsamında gerçek durumu ile ilgili bir açıklama yaptı: “Şantiyelere dikkat! Binlerce mühendis ve işçi tehdit altına bulunuyor.”

yapi.com.tr
İMO İstanbul Şubesi, Şantiyelere Dikkat Çekti

Türkiye koronavirüs ile mücadele kapsamında bir dizi önlem almış bulunuyor. Sağlık kurumlarından lokanta ve benzeri mekânların kullanımına, okulların kapanmasından kamu kesiminde çalışanlar için getirilen kurallara kadar yeni duruma uyum sağlamaya çalışılıyor. Hemen her sektörde işler neredeyse durma noktasına kadar geriletildi.

Ancak bireylerin uyması gereken kurallar dışında inşaat işkoluna dair özel bir düzenleme getirilmedi. Binlerce insanın çalıştığı inşaat işkolu değerlendirmeye bile alınmadı.

Şantiyelerin virüsle mücadele kapsamında gerçek durumu ile ilgili bir açıklama yapan ve binlerce mühendis ve işçinin tehdit altına bulunduğunu hatırlatan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şu an aktif durumda irili ufaklı binlerce şantiye bulunmakta, bu şantiyelerde on binlerce mühendis ve işçi çalışmaktadır. Bırakalım virüse karşı korunaklı hale getirilmesini, şantiyelerde standart hijyen kurulları bile uygulanmamaktadır. Bireyler için önerilen kuralları ise şantiyelerde uygulamak mümkün değildir.

Şantiyelerde yemek yenilen mekânlarda herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. Çalışanlar kapalı ve dar mekânlarda yan yana dizilen masalarda yemek yemektedir. Ayrıca yapılan işin gereği sosyal mesafe konulamamaktadır. İşin en vahim tarafı binlerce işçi temel hijyen kurullarına bile uyulmasının mümkün olmadığı prefabrik yapıları yatakhane olarak kullanmaktadır.

Açıkçası şantiye çalışanları ve dolayısıyla aileleri, yakınları, komşuları ölümcül virüse karşı savunmasızdır. Eğer önlem alınmazsa, şantiyelerde çalışan binlerce insan ülkenin virüsle mücadelesinde önemli bir zafiyet ortaya çıkmasına neden olacaktır.

İnşaat işkolu için acilen yeni düzenleme getirilmelidir. Ya devlet tarafından şantiyelere hijyen kuralları dikte edilmeli ve kurallara uyulup uyulmadığı denetlenmeli ya da diğer alanlarda olduğu gibi şantiyeler bir süre kapatılmalıdır. Ancak kapatılma kararı, başta işçiler olmak üzere hiçbir çalışanın maddi ve manevi açıdan mağduriyetine yol açmayacağı hükmünü içermelidir.

Tüm yetkilileri bu konuda acilen önlem almaya davet ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/imo-istanbul-subesi-santiyelere-dikkat-cekti_179237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!