Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“İnşaat Malzemesinde Bölgenin En Güçlü Oyuncusuyuz”

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Hüseyin Bilmaç, 'Değişim, Dönüşüm, Devamlılık' olan temanın, dünya konjonktürü ile örtüşmesi bakımından çok anlamlı ve çok uygun olduğunu belirtti.

yapi.com.tr
“İnşaat Malzemesinde Bölgenin En Güçlü Oyuncusuyuz”

“Enerji verimliliği ve çevresel sürdürebilirlik, gelecek dönemin en önemli konusu”

Tüm dünyadaki kentsel dönüşüm sürecine bakıldığında, sanayileşme ile birlikte 20’inci yüzyılın başından itibaren kentsel nüfus oranında çok hızlı artışların görüldüğüne dikkat çeken Bilmaç, şöyle devam etti:

“Kentlere olan hızlı göçün, birçok sosyo-kültürel ve ekonomik boyutu olduğu gibi şehirleşme üzerinde de çok ciddi etkileri olduğunu görüyoruz. Sağlıklı sürdürülebilir kentleşme süreci de, dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi haline geldi. BM Nüfus Fonu verilerine göre; 7 milyar dolayındaki dünya nüfusunun yarıdan fazlası kentlerde yaşamaktadır. Dünyada enerji tüketimi ve karbon salınımının, kentlerin yoğunluğu düşünüldüğünde ‘sağlıksız kentleşmenin kaygı verici sonuçları’ görülmekte. Dünyada bu sorunun farkına varan ülkeler, sürdürülebilir ve çevreye uyumlu kentler oluşturabilmek için birtakım çalışmalar yapıyorlar. Bizim hükümetimiz de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurarak bu alana ne kadar önem verdiğini göstermiştir. İşte yaşadığımız acı sınavların sonuçlarını ortadan kaldırmak için, bakanlığımızın da çalışmalarını hız vererek sürdürdüğünü biz de görüyoruz. 18 Nisan’daki toplantımızda Toplu Konut İdaresi Başkanımız Ali Karaoğlu da aramızdaydı. Sadece İstanbul’daki ilk dönüşümün 50 bin konutla başlayacağını ve dönüşüm projesinin toplam maliyetin 400 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ancak gözden kaçırılmaması gereken bir nokta daha var. Kentsel dönüşümde, artık sürdürülebilir çevre, karbon salınımının azaltılması, çağdaş konforlu yaşam projeleri yaratılması gibi standartlar şarttır. Bu standartlara ulaşmak içinse, birinci şart ‘güvenli yapılaşma’dan geçmektedir. Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik Bakanlığımızın eylem planı ilan edildi. İlan edilen hedefe yönelik saatler, işlemeye başladı. Kanun tasarısı ile dile getirilen olumlu olumuz yönlerin dikkatle değerlendirildiğine inanmak istiyoruz. Çünkü bu gibi projeler oluşturulurken, çok taraflı bakılması gerekli. Ülkemiz için büyük adımlar olan bu projeleri, dikkatle değerlendirmeliyiz. Ümit ediyorum ki bu fırsatı iyi değerlendirerek, örnek proje fırsatını arttıracağız. Binalarda enerji verimliliği konusunda da çok kapsamlı raporu sektörümüz adına ilgili kamu kurum kuruluşları ve sektör temsilcileri ile geçen yıl paylaşmıştık. 9 AB üyesi ve aday ülkelerden oluşan bir gruba İMSAD olarak liderlik yaptığımız AB Projesi kapsamında, AB’nin merkezi Brüksel’de AP çatısı altında çok önemli bir toplantıya liderlik yapacağız. Böylesi önemli bir projede Avrupa Birliği üyesi olmayan bir STK olarak önderlik yapacağız. Enerji verimliliği ve çevresel sürdürebilirlik, gelecek dönemin en önemli konusu olurken inşaat sektörü bu değişimin tam merkezinde olacak”.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-malzemesinde-bolgenin-en-guclu-oyuncusuyuz_100371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!