Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Meydan Muharebeleri

İstanbul’daki başkonsoloslarla kahvaltıda buluşan Kadir Topbaş, Taksim, Beşiktaş, Aksaray ve Beyazıt meydanlarını yenileyeceklerini, Taksim Meydanı düzenlemesinin ilk etabının Koruma Kurulu'nca onayladığını, bir yıla varmadan bitirileceğini söyledi. Taksim Platformu ise proje tartışılamadan uygulama aşamasına geçilmek isteniyor dedi.

yapi.com.tr
İstanbul Meydan Muharebeleri

p>İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da görev yapan başkonsolosları 15 Ekim Pazartesi günü Emirgan Köşkü’nde düzenlenen kahvaltıda ağırladı. Sefirlerin İstanbul ile ilgili sorularını da yanıtlayan Topbaş, şehirdeki meydan çalışmalarıyla ilgili olarak göreve geldiğinde kurdukları İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde (İMP) şehri planladıklarını belirterek, ulaşım başta olmak üzere bütün çalışmaları bu doğrultuda yürüttüklerini söyledi. Taksim Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi için çok ciddi incelemeler yaptıklarını ve Taksim'in bir geçiş noktası olarak kullanıldığını, bir yaşam noktası olmadığını savunan Topbaş, şunları söyledi:

"Oradaki yeni düzenleme kapsamında otobüs duraklarını kaldıracağız. Tarlabaşı’ndan Osmanbey’e dönen trafiğin en yoğun olduğu caddenin trafiğini yeraltına almamız gerektiğini gördük. Böylece oteller bölgesi olan Talimhane ile Taksim Meydanı’nı yaya trafiği açısından bütünleştirmiş olacağız. Bu ilk etabı Koruma Kurulu onayladı, ihalesini de yaptık; müteahhit hemen başlayabilir. Trafiğin yoğun olduğu bu bölgedeki çalışmayı 1 yıla varmadan ve insanları rahatsız etmeden bitirmek zorundayız. Gece gündüz demeden en kısa zamanda bitireceğiz”.

“Gümüşsuyu’ndan gelen yeraltına alınıp AKM’nin önünden Taşkışla’ya doğru alttan geçmesi şeklindeki altgeçite itirazlar var. Bizim de tereddütlerimiz var ve hala üzerinde çalışıyoruz. Altgeçit yapılırsa ortaya büyük yarıklar çıkacak” diyen Başkan Topbaş, “Sıraselviler Caddesi’ni yayalaştırabilir miyiz diye düşündük. Oradaki trafiğin yeraltına alınması çok uygun olmuyor. Bu caddeyi yayalaştırarak meydanla bütünleştireceğiz. Gezi Parkı’nda yapılacak Taksim Kışlası bir kültür ve sanat merkezi olacak. Altında çepeçevre kafelerin olduğu, yaşanan bir meydan olacak. Yeni meydan ile Gezi Parkı da proje kapsamında yeniden ağaçlandırılacak. Kuru meydan istemiyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul’un meydanları çevreye uyumlu şekilde yenilenecek

Kabataş’tan başlayan Beşiktaş ve Çağlayan Adliyesi’nin altından Alibeyköy ve Tekstilkent’e uzanan 24,5 kilometrelik yeni bir metro hattı projesi olduğunu, belediyenin öz kaynaklarıyla yapacakları bu hattın çalışmasının yakın zamanda başlayacağını anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-meydan-muharebeleri_102505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!