Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ne yapi.com.tr Okuyucularının Yorumu

yapi.com.tr’nin okuyucuları arasında düzenlediği ve son günlerin en tartışmalı konularından birine odaklanan “Taksim Gezi Parkı’nın bir kültür varlığı olarak özgün değerleriyle tescili” için koruma kuruluna başvurulması girişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?” anketi sonuçlandı.

yapi.com.tr
Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ne yapi.com.tr Okuyucularının Yorumu

www.yapi.com.tr’nin okuyucuları arasında düzenlediği ve son günlerin en tartışmalı konularından birine odaklanan “Taksim Gezi Parkı’nın bir kültür varlığı olarak özgün değerleriyle tescili” için koruma kuruluna başvurulması girişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?” anketi sonuçlandı.

06 Şubat - 02 Mart 2012 tarihleri arasında oylamaya açık olan “Taksim Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınarak Topçu Kışlası’nın yeniden yapılması için yasal zemin oluşturulması üzerine “Taksim Gezi Parkı’nın bir kültür varlığı olarak özgün değerleriyle tescili” için koruma kuruluna başvuruldu. Bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?” anketine toplam 272 kişi katıldı. Ankete katılan okuyucuların yüzde 41’i Taksim Gezi Parkı’nın bir kültür varlığı olarak özgün değeri ile tescil edilmesine yönelik girişimin “çok doğru ve çok yerinde” olduğu yönünde oy kullanırken, yüzde 40’ı “konunun kamuoyuna açık bir şekilde tartışılması gerektiği” yönünde oy kullandı.

Söz konusu girişimi doğru ve yerinde bulan anket katılımcılarından biri yorumunda; “Kışla yapılma girişimi aslında meydanda insanların toplanmasını kısıtlamaya ve rant yaratmaya yönelik bir girişimdir. Bu nedenle Park’ın kültür varlığı olarak korunması ve tescili girişimi projesini destekliyorum” ifadelerine yer verdi. Bu bağlamda ankete yapılan yorumlarda Topçu Kışlası’nın yapımını onaylamayanların ve rant amacıyla gerçekleştirileceği yönünde endişesi bulunanların çokluğu dikkat çekti. Başka bir katılımcı projenin “kentin en azından son 50 yıllık hafızasının silinmesi” anlamına geleceğini yönünde yorum yaptı. Katılımcılardan biri “İtirazım var” başlığını verdiği yorumunda ise söz konusu alanın halka açık olduğunu şu sözlerle vurguluyor: “Özel bir yapının değil, semtin yeşil avlusudur. Meydan ise, hala özel günlerde ilk akla gelen buluşma alanıdır vatandaşlar için”.

“Trafiğin yer altına alınması gerektiğini düşünüyor ve projeyi destekliyorum” diyenler ise, katılımcıların yüzde 19’unu oluşturdu. Bu yönde görüş bildiren anket katılımcılarından biri, “Şahane bir girişim. Böyle düşünceleri olan yöneticileri gerçekten kutluyorum. İnsanlara rahat ve temiz bir hava aldıracakları için tebrik ediyorum” yorumunda bulundu. Bu bağlamda bir diğer anket katılımcısı ise “Taksim düzenlemesi çağdaş beklentileri karşılayacak şekilde yapılmalı” ifadesini kullanarak “Topçu Kışlası İstanbul’da başka bir yere yapılmalı” dedi.

Kentlere yönelik gerçekleştirilen yatırımlara bağlamında ise anket katılımcılarından biri Türkiye’nin 81 ilden oluştuğuna dikkat çekerek yorumunda “Büyükşehirlere devamlı çözüm arayıp, yıkıp yapmaktan vazgeçilmeli. Diğer şehirlerimize yaşanılacak ortamlar oluşturmalı. Şu an yaşanan ‘kısır döngü’ terk edilmeli” ifadelerine yer verdi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-meydani-yayalastirma-projesine-yapi-com-tr-okuyucularinin-yorumu_91127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!