Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’un En Büyük Otel ve Kongre Merkezini Hilton Worldwide İşletecek

IC Yatırım Holding A.Ş, 250 milyon Euro’luk yatırım bedeliyle, İstanbul’un en büyük oteli ve konaklamalı kongre merkezi olarak inşa ettiği İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’ni işletmek için dünyanın en tanınmış otelcilik markalarından Hilton Worldwide ile anlaşma imzaladı.

yapi.com.tr
İstanbul’un En Büyük Otel ve Kongre Merkezini Hilton Worldwide İşletecek

"İstanbul’un en büyük oteli ve en büyük konaklamalı kongre merkezi olan tesisimiz, Avrupa’nın da en büyük  şehir otelinden biri olacak ve Türkiye’nin 2023 hedefi olan 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine katkıda bulunacak. İstanbul artık bir kongre şehri olarak da dünyanın ilgisini çekiyor. ICCA verilerine göre İstanbul, en popüler kongre şehirleri sıralamasında 9’uncu sıraya yerleşti. IC Holding olarak turizm sektöründeki en büyük yatırımımızı yaparak, İstanbul’un en büyük konaklamalı kongre merkezini inşa etmekten gurur duyuyoruz. Yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan merkezimizi 2013 yılının son çeyreğinde hizmete açmayı planlıyoruz. Bu arada, proje sahamızın içerisinde yer tarihi Bomonti Bira Fabrikası binalarını da, eşsiz yapısal ve mimari özelliklerini koruyarak bir kültür-sanat ve eğlence merkezi haline getirebilmek için yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Şehrimize böyle bir merkez kazandırmaktan da büyük onur duyacağız".

Simon Vincent: İstanbul’da düzenlenecek uluslararası konferanslara katkı sağlayacak

Hilton Worldwide Avrupa Ortadoğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent da, “İstanbul’da yeni bir kilometre taşı olacak Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’ni işletmek üzere anlaşma imzalamış olmaktan memnunuz” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hilton İstanbul Bomonti Otel & Konferans Merkezi oda sayısı ve toplantı salonu büyüklüğüyle şehirde inşa halindeki en büyük otel. Hilton Worldwide, kimisi aktif kimisi ise geliştirilme aşamasında olan 41 oteli ile 1955 yılından bu yana gururla Türkiye pazarında. Güçlü duruşumuzun son örneğini de yeni otelimizle bir kez daha gösteriyoruz. Otelimizin dünya standartlarındaki konferans olanaklarının İstanbul’da uluslararası yeni konferansların düzenlenmesine katkı sağlamasını bekliyoruz”.

Fabrikanın dönüşüm projesine Han Tümertekin imzası

2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan ihale sonucunda, IC Yatırım Holding’in grup şirketi Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Yatırımları Ticaret A.Ş’ye, 60 milyon 250 bin TL bedelle 49 yıllık irtifak hakkı verilen alanın toplamı 166 bin 015 metrekare. 12 bin 715 metrekaresi Bomonti Bira Fabrikası’na ait olan alanın, geri kalan 153 bin 300 metrekaresine ise otel ve kongre merkezi inşa ediliyor. Tarihi 120 yıla dayanan Bomonti Bira Fabrikası binalarının kültür, sanat ve eğlence merkezine dönüşüm projesini ünlü mimar Han Tümertekin yapıyor. Henüz konsept dizayn çalışmaları devam eden proje, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanmış durumda.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-en-buyuk-otel-ve-kongre-merkezini-hilton-worldwide-isletecek_102679.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!