Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’in Gururlandıran Birinciliği

İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla "Türkiye lideri" oldu.

yapi.com.tr
İzmir’in Gururlandıran Birinciliği

DHA'nın haberine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda bugüne kadar attığı adımları tescilledi. Tüm belediyelere uygulanan son "Belediye Atık Su İstatistik Anketi" sonuçlarına göre İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı, kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ve AB standartlarında arıtım oranı ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı. 604 atık su arıtma tesisinin faaliyet gösterdiği ülkede İzmir, 54 atık su arıtma tesisi ile ilk sırada yer aldı. İzmir’i 41 arıtmayla İstanbul izledi. Ankara’daki arıtma sayısı 19 olarak belirtildi.

Anket verilerine göre, Avrupa Birliği standartlarında arıtım yapan toplam 92 atık su arıtma tesisi faaliyet gösterirken, İzmir, 16 tesisle en fazla ileri biyolojik atık su arıtma tesisine sahip il oldu. İzmir’i 11 tesisle Antalya, 8’er tesis ile Muğla ve Ankara, 5 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ile İstanbul izledi.

TÜİK verilerine göre, İzmir, kişi başına yıllık AB standartlarında arıtılan atık su miktarında da yine ilk sırada yer aldı. İzmir’de kişi başına yılda 69,1 metreküp atık su AB standartlarında arıtılırken, bu rakam Antalya’da 47,8 metreküp, İstanbul’da ise 34,1 metreküp olarak gerçekleşti. Ankara’da bu oran sadece 6.4 metreküp olarak belirlendi.

AB standartlarında atık su arıtım oranında da lider olan İzmir’de, atık suyun yüzde 95,3’ü Avrupa Birliği standartlarında arıtım yapan tesislerde arıtılırken, bu oran Kayseri’de yüzde 87,5 Bursa’da yüzde 84,5, İstanbul’da yüzde 34,1 Ankara’da ise yüzde 10,3 olarak belirlendi.

Türkiye’de geniş kapasiteli arıtma yapan örnek bir belediye olduklarını altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir’de arıtılan evsel atık suyun yüzde 95.3’ünü ileri biyolojik yöntemle yani Avrupa standartlarında arıtıyoruz. İzmir sınırlarında tüm ilçe ve beldelerimizin evsel atık su sorununu kurduğumuz ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri ile çözdük. İhtiyacı olan yerleşimlerde arıtma yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl Tire ve Mordoğan ileri biyolojik atık su arıtma tesislerinin yapımına başlamayı planlıyoruz. Sırada Dikili, Foça Gerenköy, Kiraz, Selçuk, Ulucak ve Yeni Şakran arıtma tesisleri var. Ayrıca Çiğli Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırmak için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-gururlandiran-birinciligi_141241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!