Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kapalıçarşı'da Esnaf Ayaklandı

Kapalıçarşı Sandal Bedesten esnafı çarşıyı işgal etti. Bedesti’nin 4 ana kapısına kilit vurdu. Esnaf içerde direniş başlattı.

yapi.com.tr
Kapalıçarşı'da Esnaf Ayaklandı

Hürriyet'in haberine göre, Kapalıçarşı Sandal Bedesten esnafı çarşıyı işgal ettiği belirtildi. Sosyal medyada eylemden kareler paylaşıldı.          

Eylemden sonuç çıkmasını beklemiyorum

Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Daha önce kirada oturanların böyle bir eylem yapması bekleniyordu. Ancak eylemden bir sonuç çıkmasını beklemiyorum. Zaten önümüzdeki dönemde çarşı yeniden düzenlemeye girecek, yeniden restore edilecek. Değişik işletmelere kiraya verilmişti turistik önemi bile azalmıştı" dedi.

Dünyanın en eski alışveriş merkezilerinden biri sayılan Kapalıçarşı'da bulunan Sandal Bedesteni'nde, 20-25 yıldan bu yana hizmet veren yaklaşık 80 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat göndermişti. Esnaf tahliye etmediği takdirde polis zor yoluyla dükkanları boşaltılacağı açıklanmıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan ve halı, turistik eşya, çanta, takı, giysi satılan dükkanların bulunduğu bedesten'in kapısına Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatı asılmıştı. Tebligatta 'fuzuli şagil' yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 22 Nisan'da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliye sırasında güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri alması isteniyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapalicarsida-esnaf-ayaklandi_130412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!