Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

KARDEMİR'de Üretim Rekoru

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'de (KARDEMİR), toz halindeki demir cevherini yüksek fırınlarda kullanıma uygun hale getiren sinter fabrikasının yanına 2011 yılında kurulan yeni sinter fabrikası, geçen ay eski fabrikanın maksimum üretiminden 76 bin 844 ton daha fazla üretim yaparak 186 bin 744 tona ulaştı.

yapi.com.tr / AA
KARDEMİR'de Üretim Rekoru

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmesinin emin adımlarla ilerlediğini, sürekli yatırımlara yönelerek üretim kapasitesini arttırdıklarını söyledi. Yılda 3 milyon ton üretim hedeflerine ulaşmalarına kısa bir süre kaldığını belirten Demirel, "Şirketimizde üretim kapasitelerinin artırılmasına yönelik başlattığımız yatırımlar hızla devam etmektedir. Bu kapsamda yeni kireç fabrikası ve yeni sürekli döküm tesisi yatırımları tamamlanarak başarıyla işletmeye alınmıştır. Yeni kok fabrikası, 5 No'lu yeni yüksek fırın, enerji santrali, konverter kapasitelerinin artırılması gibi yatırımlar ise planlandığı şekliyle devam etmektedir" diye konuştu.
     
Demirel, her geçen yıl artan üretim kapasitelerine paralel, artan hammadde ihtiyacının karşılanması amacıyla yapımı gerçekleştirilen ve 2011 yılında işletmeye alınan yeni sinter fabrikasında, geçen ay 186 bin 744 ton ile 'rekor üretim' sağlandığını ifade etti. Bu üretim rakamlarıyla yeni sinter fabrikasının dizayn değeri olan üretim rakamlarının üzerine çıktığına vurgu yapan Demirel, şöyle konuştu:
     
"Yeni sinter fabrikası, şirketimizin tamamen kendi mühendislik gücü ile gerçekleştirdiği ve 10 ay gibi kısa bir sürede devreye alma aşamasına getirilen bir tesistir. Eski sinter fabrikasında kurulduğu günden itibaren aylık maksimum 109 bin 900 ton üretim yapıldığı dikkate alınacak olursa, yeni sinter fabrikasında elde edilen üretim artışı ve verimliliğin önemi, daha iyi anlaşılabilecektir. Sinter fabrikamızda elde edilen üretim artışının başta yüksek fırınlar olmak üzere diğer üretim proseslerini de tetikleyecek olması ayrıca önemlidir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kardemirde-uretim-rekoru_108200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!