Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşümde Ortaya Çıkan Atıklardan Modern Köy Evleri Yapalım

IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi' konulu panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür, kentsel dönüşüm sırasında yıkılacak bina atıklarının işlenerek köylere yol ve köy evleri yapılmasını gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşümde Ortaya Çıkan Atıklardan Modern Köy Evleri Yapalım

IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında, Mimar Ve Mühendisler Grubu özel oturumunda 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi' konulu bir panel düzenlendi. Oturumun başkanlığını Mimar Ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür yaparken, konuşmacı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan çevre mühendisi Recep Karamehmetoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Cevat Yaman ve DİSAN Genel Müdürü Hayrettin Can katıldı.

Bina atıklarından köy evi yapalım

Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür, kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak bina yıkıntılarının fırsata dönüştürmesi gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’de yıkılmaya yüz tutmuş, fiziki ömrünü tamamlamış kerpiç evler bulunuyor. Bina atıklarından elde edeceğimiz, kolon, kiriş ve benzeri malzemelerle köylerimizdeki bu evleri yapmamız mümkün. Ayrıca yolu olmayan köylere de bu malzemelerle yol yapabiliriz. Bu anlayış ile Avrupa’da olduğu gibi modern, iki katlı bahçeli köy evleri yapmamamız için hiç bir neden yok” diye konuştu.

Bina atıkları kaldırım ve yol olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan çevre mühendisi Recep Karamehmetoğlu ise, konuşmasında, toplam 6 buçuk milyon konutun kentsel dönüşüm sürecine girdiğinde bazı binalarda tehlikeli atık olma ihtimaline karşı 3’üncü sınıf depolama tesislerinde depolanması gerektiğini belirtti. Karamehmetoğlu, dünyada kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştiren ülkelerin yöntemlerinin incelendiğini sözlerine ekleyerek, “Ancak amacımız geri kazanımı özendirmek. Beton ve çimento fabrikaları ile görüşüyoruz. Bina atıklarının yol yapımında, kaldırım yapımında kullanılmasını öngörüyoruz” dedi.

İstanbul’da 5 bin araç takip ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Cevat Yaman ise İstanbul’da bina atıklarını taşıyan 5 binin üzerinde araç takip sistemi ile izlenen moloz taşıyan araçların izlendiğini, yasak bölgelerde moloz dökümü yapanların sıkı bir şekilde denetlendiğini açıkladı. Yaman, İstanbul’da bina atıklarının depolanması için 28 adet yeni arazinin İBB’ye tahsisi için de başvuruda bulunduklarına, özellikle terkedilmiş maden alanlarının kullanılacağına dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-ortaya-cikan-atiklardan-modern-koy-evleri-yapalim_102956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!