Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kocaoğlu İnciraltı’na ÖZEL TEŞVİK İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a birer mektup sundu; İnciraltı bölgesinin Turizm Teşvik Kanunu’nun içinde değerlendirilerek “Sağlık Turizmi Bölgesi” ilan edilmesi ve turizm teşviklerinden yararlandırılmasını talep etti.

Milliyet Ege
Kocaoğlu İnciraltı’na ÖZEL TEŞVİK İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hükümet’in ekonomi kurmaylarından İnciraltı için turizm teşviği istedi, “Egelilere de destek olun, üretimimiz artsın” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a birer mektup sundu; İnciraltı bölgesinin Turizm Teşvik Kanunu’nun içinde değerlendirilerek “Sağlık Turizmi Bölgesi” ilan edilmesi ve turizm teşviklerinden yararlandırılmasını talep etti. Denizli’de Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında Babacan ve Günay’a teşvik taleplerini aktaran Başkan Kocaoğlu, aynı konuda Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile de görüştü.

Vergisine en sadık bölge, Ege

Toplantıda söz alan Kocaoğlu, Ege Bölgesi için de özel destek istedi. Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan Kocaoğlu, “Ege Bölgesi, vergisine en sadık bölge. Ancak buna karşılık devletten hak ettiği desteği alamıyor. Kayda değer anlamda teşvikler alamadığı için de bölge ekonomisi büyüyemiyor ve kan kaybediyor. Egeliler olarak bize destek olun! Destek olun ki, hem üretimimizi artıralım, hem büyümeyi sürdürelim, hem de merkezi bütçeye daha fazla kaynak aktaralım” dedi. Başkan Kocaoğlu, mektuplarında şunları belirtti:

“İnciraltı’nın ‘özel bir yasa’yla sağlık turizminde ihtisaslaşması; 4957/2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu’nunda değerlendirilerek ‘Sağlık Turizmi Bölgesi’ ilan edilmesi ve turizm teşviklerinden yararlandırılması, kentimiz için çok önemlidir. Sağlık turizminin 3 önemli ayağı var; Termalizm (mineralli doğal sular), Klimatizm (hava) ve Uvalizm (bitkisel yöntemlerle tedavi). İnciraltı, hem bu üç yöntem yönünden hem de ulaşım bakımından sağlık turizmi için idealdir. EXPO 2015’e ‘sağlık’ temasıyla aday olan İzmir, sağlık turizminin gelişimi için yüksek bir potansiyele sahiptir.”

“Özel bir yasa çıkarılsın”

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte Ege Bölgesi’ne de teşvik isteyen Başkan Kocaoğlu; Babacan ve Günay ile görüştü, İnciraltı için özel bir yasa çıkarılmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglu-inciraltina-ozel-tesvik-istedi_76685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!