Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnciraltı’nın İkinci Planı da Davalık

İnciraltı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan İnciraltı Planı ile ilgili ard arda davalar açılıyor. Birinci Revizyon Planı’na Şehir Plancıları Odası’yla birlikte iptal davası açan Mimarlar Odası İzmir Şubesi bu kez ikinci revizyon planın iptali için Danıştay’a başvuruda bulundu.

Milliyet EGE
İnciraltı’nın İkinci Planı da Davalık

İnciraltı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan İnciraltı Planı ile ilgili ard arda davalar açılıyor. Birinci Revizyon Planı’na Şehir Plancıları Odası’yla birlikte iptal davası açan Mimarlar Odası İzmir Şubesi bu kez ikinci revizyon planın iptali için  Danıştay’a başvuruda bulundu.

Sakıncalı alanlara imar

Eylül ayında askıya çıkan İnciraltı Planı’nın ikinci revizyonun ilkine göre kent için daha da büyük olumsuzluklar içerdiği öne sürüldü. Mimarlar Odası’nı iptal davası dilekçesinde kente büyük yoğunluk getiren kararlara ek olarak, günübirlik tesislerde yüzde 10 olan yapılaşmanın, yüzde 20’ye çıkarıldığına dikkat çekildi. İlk revizyon planında yer alan “onaylı jeolojik etüt raporuna göre sıvılaşma riski yüksek olarak tespit edilen alanlar hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmayacak olup açık alan olarak düzenlenecektir” ibaresinin yeni planda kaldırıldığı bildirildi. Böylece jeolojik etüt raporlarında büyük risk taşıdığı belirtilen alanların bile yeni yapılan revizyon planları ile yapılaşmaya açılması eleştirildi.

Plandaki “yat limanları” ifadesinin de kruvaziyer limanlar şeklinde değiştirildiğine dikkat çeken Mimarlar Odası, “Pasaport Limanı, Alsancak Konteyner Limanı ve Alaybey Tersanesi gibi yoğun işlevlere ek olarak Üçkuyular bölgesinde de kruvaziyer limanı önerilmesi, körfezin kirlenmesine ve kentin doğal peyzajına büyük olumsuzluklar getirmesine neden olacaktır” görüşlerine yer verdi.

Planda neler var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı planda, bölgedeki en fazla inşaat yüksekliği ortalama dört kata karşı gelen 12.8 metre olarak belirlendi. Turizm tesisi yapabilmek için en küçük parsel büyüklüğü de 10 bin metrekare olarak saptandı. İnşaat yoğunluğu yüzde 80 olarak tespit edildi. Günübirlik tesislere de yer verilen planda, 10 bin metrekarelik parsellerde termal sağlık tesisi öngörüldü. Otoyolun paralelinde alışveriş merkezlerine imkan sağlayan ticaret alanlarına 200 bin metrekare ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/inciraltinin-ikinci-plani-da-davalik_76827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!