Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konsolosluklar ‘Emlak Ofisi’ Oluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına ve yabancılara Türkiye’deki gayrimenkullerin pazarlamasında önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

yapi.com.tr
Konsolosluklar ‘Emlak Ofisi’ Oluyor

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre tapuda bürokrasiyi azaltan çalışma yurt dışına taşınırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına konut alımı ve tapu işlemlerinde  büyük kolaylık sağlayacak çalışmayı hayata geçiriyor. Proje kapsamında konsolosluklar adeta ‘emlak ofisi’ gibi hizmet verecek. Uygulama kapsamında gurbetçiler Türkiye’de yaptıkları tüm tapu işlemlerini, büyükelçiliklerde açılacak ofis üzerinden yapabilecek. Alım-satım, devir ya da bilgi-belge sorma gibi işlemlerin yapılabileceği ofislerde işlemler Tapu müşaviri gözleminde gerçekleştirilecek. Yurt dışına gönderilecek tapu müşavirleri hem bulundukları ülkedeki gurbetçi ve yabancılara bilgilendirme faaliyetinde bulunacak hem de maket üzerinden konut satışında ortaya çıkabilecek dolandırıcılık olaylarını önleyecek. MÜSİAD ve TÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarından da destek alacak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, büyükelçiliklerde iş dünyasının önde gelen bu kuruluşlarının onaylayacağı projelerin tanıtılmasına imkan sağlayacak.

Almanya'da başlayacak

Tapu, projenin yasal izinlerini alıp almadığını ve başta arazi olmak üzere taşınmazın vaat edilen unsurları taşıyıp taşımadığını kontrol edecek. Tapu müşavirleri Türkiye’deki gayrimenkullerle ilgili hem gurbetçilere hem de bu ülkelerde yaşayan yabancı vatandaşlara bilgilendirmede bulunabilecek. Pilot uygulamanın eylül ayında Almanya’da başlaması ve kademeli olarak tüm Avrupa’ya yayılması planlanıyor. Türklerin yoğun olduğu tüm ülkelerde elektronik ortamda tapu işlemleri Türkiye’ye gelmeden yapılabilecek.

Maliye ve Dışişleri devrede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da çalışmaları yakından takip ediyor. Yurt dışındaki Türk vatandaşları ve yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alması ile birlikte Maliye Bakanlığı’nın bütçe gelirlerinde de ciddi artış bekleniyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılda ortalama 7 milyon işlem gerçekleştirerek yaklaşık 20 milyon vatandaşa hizmet veriyor. Bu rakamın önemli miktarda artması hesaplanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konsolosluklar-emlak-ofisi-oluyor_111621.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!