Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koruma Kurulu'na "Tarihi Eser" Sorusu!

Ankara Ulus semtinde Büyükşehir Belediyesi’nin kepçe ile kazdığı alanda çıkan tarihi eserler Koruma Kurulu’na soruldu.

yapi.com.tr
Koruma Kurulu'na "Tarihi Eser" Sorusu!

Ankara Ulus’ta Hacı Bayram Veli Çarşısı sokağının kanalizasyon çalışmalarında, Büyükşehir Belediyesi’nin kepçe kullandığı kazıda Roma sütunları çıkmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Koruma Kurulu’ndan resmi yazı ile bilgi istediklerini aktardı. Candan, “Büyükşehir Belediyesi’ne Arkeolojik ve Tarihi sit alanlarında kepçe ile kazı yapılamayacağını kaç kez söylemek gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Candan, “Kazı alanından çıkan sütun altlığı ve iki sütun,  üç adet parça, yine Ulus’ta Roma Hamamı’na taşındığını biliyoruz. Şu an alanı Büyükşehir Belediyesi kapatmış değil, alanda tarihi yapı kalıntıları açıkça görünüyor. Büyük bir sütun altlığının çıkması orada büyük bir yapı olduğu anlamını taşıyabilir. Kültür Bakanlığını acil göreve çağırıyoruz. Kazı çalışmalarını başlatılmalı, tarihi yapı ortaya çıkartılarak kente kazandırılmalı.” şeklinde konuştu.

Candan, “Sütunlarla ilgili her türlü belge ve bilginin tarafımıza aktarılmasını resmi yazı ile Koruma Kurulu’na yazdık. Tarihin üstü kapatılamaz gerekeni Kültür Bakanlığı yapmalıdır. Ulus tarihi kent merkezi yenileme alanına ilişkin karara dava açtık, alan Hacıbayram ve çevresini de kapsıyor. Alan tarihi ve arkeolojik sit alanı olması nedeniyle geri dönüşü olmayan hasarlara yol açılmadan mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Kanalizasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıkan tarihi yapının,"Roma Hamamı’na ve antik tiyatroya yakın olması Roma Hamamı’nın devamı olabilir mi?" sorusunu akıllara getiriyor. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/koruma-kuruluna-tarihi-eser-sorusu_124815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!