Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Cuma Camii

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı açıklamada "Bugün sizlerle bu toplantıyı yaparken yanı başımızda şu anda dört ayrı bina daha yapılıyor. Bunlardan bir tanesi bizim kongre merkezimiz olacak. Hemen onun altında, bir cuma camisi, mescidi yapılıyor" dedi.

yapi.com.tr/AA
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na Cuma Camii

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman muhtarların yanında olacaklarını ve sorunlarını çözmek için gayret göstereceklerini bildirdi. Erdoğan, "Bugün sizlerle bu toplantıyı yaparken yanı başımızda şu anda dört ayrı bina daha yapılıyor. Bunlardan bir tanesi bizim kongre merkezimiz olacak. Bu kongre merkezimizin 2 bin 300 kişilik büyük bir salonu olacak. Burada resmi kongreler yapılacak. Bakanlıkların bu tür faaliyetlerini burada yapmaları mümkün olacak. Hemen onun altında, bölgede büyükçe bir cuma camisi yok, orada bir cuma camisi, mescidi yapılıyor. Onun da inşaatı şu anda devam ediyor" diye konuştu.

2 bin kişiye yemek verebilecek salonlar olacak

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yanına çok amaçlı salonun bulunduğu bir bina yapılacağını, burada aynı anda bin ila 2 bin kişiye yemek verebilecekleri salonlar olacağını belirterek, muhtar toplantılarına inşaat bittikten sonra bu bölümde devam edeceklerini ve 5 yıl içinde 50 bin muhtarla görüşeceklerini bildirdi.

24 saat açık kütüphane

Proje aşamasındaki Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ne de değinen Erdoğan, buranın Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacağını, bu kütüphanede asgari 4 milyon cilt kitap bulunmasının planlandığını, bunların dijital ortamda olacağını söyledi. Erdoğan, sistem oturduktan sonra 24 saat gençlere, öğrencilere, halka açık olacağını bildirdi.

"Bu millete bu yakışır"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için "kaçak" diyenler olduğunu ifade eden Erdoğan, "Burası milletin evidir. İnşallah 4 tane yer de bittikten sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Çünkü bu millete bu yakışır, bu millete yakışanı yapıyoruz ama küçük düşünenler onlar, maalesef eriye eriye gitmeye mahkumdurlar ama bu millete biz bunu yakıştıramayız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhurbaskanligi-sarayina-cuma-camii_128168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!